dadel caramel
Afdrukken Voeg toe aan verzameling

Gezouten dadel caramel

Een overdosis aan dadels in huis? Ga dan vooral eens aan de slag met deze heerlijke dadel caramel. Mega lekker over je granola of taart maar het kan natuurlijk ook als zoet smeerseltje op je brood.
Gang Dessert
Keuken Nederlands
Trefwoord Caramel, Dadel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 potje

Ingrediƫnten

  • 10 medjoul dadels ontpit
  • 120 ml amandelmelk ongezoet
  • snufje zout

Instructies

  • Mix alle ingrediĆ«nten langdurig in de blender tot een zachte vloeibare caramel (als de dadels nog wat stevig zijn dan is het handig om ze eerst in heet water te weken).
  • Giet/schep het geheel in een luchtdicht bakje of potje en bewaar het tot een week in de koelkast.

Nutrition

Serving: 0g | Carbohydrates: 0g | Protein: 0g | Fat: 0g | Saturated Fat: 0g | Polyunsaturated Fat: 0g | Monounsaturated Fat: 0g | Trans Fat: 0g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 0mg | Potassium: 0mg | Fiber: 0g | Sugar: 0g | Vitamin A: 0IU | Vitamin C: 0mg | Calcium: 0mg | Iron: 0mg