Zoet zoute recepten
Afdrukken Voeg toe aan verzameling

Salted tiramisu taartje

Tiramisu is officieel een klassiek nagerecht uit de Italiaanse keuken, dit inspireerde mij tot het maken van dit kleine taartje. Heel anders dan het officiƫle recept maar toch herkenbaar.
Gang Dessert, Taart
Keuken Italiaans, Nederlands
Trefwoord Cheesecake, Salted, Taart, Tiramisu, Zout
Voorbereidingstijd 10 minuten
Koeltijd 1 uur
Porties 6 mini taartpunten

Ingrediƫnten

Instructies

  • Mix de dadels en noten voor de bodem door elkaar (laat de dadels eventueel even weken in heet water). 
  • Mix de dadels en noten voor de bodem door elkaar (laat de dadels eventueel even weken in heet water). 
  • Meng vervolgens roomkaas, espresso en zoetmiddel door elkaar en verdeel dit over de bodem in de springvorm.
  • Verdeel de cacao over de taart en laat deze opstijven in de koelkast, verdeel net voordat je het taartje gaat serveren het grove zeezout over de cacao laag en geniet van deze ''sweet but salty'' tiramisu.

Nutrition

Serving: 0g | Carbohydrates: 0g | Protein: 0g | Fat: 0g | Saturated Fat: 0g | Polyunsaturated Fat: 0g | Monounsaturated Fat: 0g | Trans Fat: 0g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 0mg | Potassium: 0mg | Fiber: 0g | Sugar: 0g | Vitamin A: 0IU | Vitamin C: 0mg | Calcium: 0mg | Iron: 0mg