Afdrukken Voeg toe aan verzameling

Cheesecake met yoghurt

Lekker, gezond genieten!
Gang Taart
Keuken Nederlands
Trefwoord Cheesecake, Gezonde taart
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
koeltijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Porties 12 stukjes

Ingrediƫnten

Bodem

  • 125 gr granola
  • 1 el kokosolie
  • 1 el pindakaas

Vulling

  • 3 aardbeien
  • 500 gr optimel bosvruchten yoghurt
  • 4 blaadjes gelatine

Topping

  • 200 gr roomkaas
  • Zoetmiddel naar smaak
  • 2 el optimel bosvruchten yoghurt
  • Eventueel kleurmiddel en gevriesdroogde aardbeien

Instructies

  • Beleg een cakevorm (20 cmet bakpapier of vet deze goed in.
  • Verwarm op laag vuur de kokosolie en pindakaas, voeg vervolgens de granola toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Duw het granola mengsel goed aan op de bodem van je vorm.
  • Week de gelatine blaadjes in koud water en los ze vervolgens op in een klein beetje water op laag vuur.
  • Voeg de yoghurt toe aan de gelatine en draai het vuur uit.
  • Verdeel de aardbeien in plakjes over de bodem van de taart en giet hier vervolgens de yoghurt overheen.
  • Laat de taart voor minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
  • Klop voor de topping de roomkaas, yoghurt (en eventueel kleurmiddeen zoetmiddel door elkaar en schep dit vervolgens in een spuitzak.
  • Spuit mooie toefjes op de taart (en bestrooi deze daarna eventueel met gevriesdroogde aardbeien en wat munt).