plantaardige brownies
Afdrukken Voeg toe aan verzameling

Foodtruck food - Plantaardige brownies

Plantaardig genieten van de lekkerste brownies met kokos crème topping.
Gang Appetizer, Koek
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord Botercréme, Brownie, Plantaardig, Vega, Vegan
Porties 16 stuks

Equipment

Ingrediënten

Brownie

  • 150 gr pure chocolade (vegan)
  • 150 gr Becel original
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 bananen klein/rijp en geprakt
  • snufje zout
  • 1 tl vanille

Topping

  • 1 blik kokosmelk gekoeld
  • 150 gr Becel original
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg de bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de margarine en chocolade voor de brownie in een pannetje op laag vuur.
  • Draai het vuur uit. Voeg vervolgens de kokosbloesemsuiker en vanille toe.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel en de bananen toe aan het mengsel en giet dit vervolgens in de vorm.
  • Bak de brownie in ongeveer een half uurtje af.

Topping

  • Koel de kokosmelk minstens een nacht rechtop in de koelkast. Schep voor de topping het bovenste stevige deel van de gekoelde kokosmelk af.
  • Laat in de mixer de Becel original, kokosbloesemsuiker en de vanille of cookieshot goed door elkaar draaien.
  • Voeg de kokosroom toe aan de het Becel mengsel en mix het geheel luchtig op.
  • Snijd de brownie in vierkantjes en spuit op elke stukje brownie een lekkere toef kokos crème.