Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Afdrukken
Amandelcake met choco cheesecake topping
Soort van gezond en glutenvrij genieten? Het kan met deze heerlijke cake die we maken van amandel- en kokosmeel met als topping de lekkerste hazelnootpasta ooit (en niet te vergeet een verrukkelijke cheesecakelaag daaronder).
Porties
10
porties
calorieën
Ingrediënten
Voor de cake
125
gr
amandelmeel
30
gr
kokosmeel
1
tl bakpoeder
2
el ahornsiroop
4
eieren
60
gr
kokosolie
gesmolten
scheutje plantaardige melk
Voor de cheesecake topping
180
gr
roomkaas
1
scheutje
ahornsiroop
Amanprana hazelnootpasta (choco)
Instructies
Verwarm de oven voor op 155 graden en beleg een normale cakevorm (mag ook een 20 cm springvorm zijn) met bakpapier.
Meng de droge ingrediënten voor de cake door elkaar en voeg daarna de ahornsiroop, kokosolie, een scheutje melk en een voor een de eieren toe.
Meng het geheel tot een mooi beslag.
Bak de cake in 45 minuten af en laat daarna volledig afkoelen.
Meng de roomkaas met de ahornsiroop glad en verdeel dit over de bovenkant van de cake.
Drizzle ter garnering wat Amanprana Hazelnootpasta over je cake/taart en tadaa, klaar voor een feestje!