Search
Yoghurt taart

Yoghurt taart met een bodem van amandelen en rozijnen

Elke verjaardag of evenement probeer ik weer iets nieuws te maken, een lekkere taart, soezen of snackballetjes doen het altijd goed. De yoghurt taart die ik deze keer maakte was bedoeld om in kleine stukjes te serveren. Een beetje machtig mag het dan wel zijn en dus ging ik aan de slag met amandelmeel als basis.

Benodigdheden voor een taart (in een normale cakevorm)

Voor de bodem
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr rozijnen
  • 1 el agavesiroop
  • handje pecannoten
  • 1 el kokosolie
Voor de yoghurtlaag
  • 450 gr Griekse yoghurt
  • agavesiroop naar smaak
  • 5 blaadjes gelatine
Topping
  • dadelsiroop en pecannoten

Zo maak je deze yoghurt taart

  1. Mix de ingrediënten voor de bodem in de blender tot een stevig geheel (eventueel wat water toevoegen wanneer het te droog blijft).
  2. Beleg de cakevorm met bakpapier en verdeel hierover het bodemmengsel, duw het geheel goed aan.
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water, en verwarm ze in een zeer klein laagje water op laag vuur tot ze helemaal opgelost zijn.
  4. Meng dan de gelatine met de yoghurt en het agavesiroop tot één geheel.
  5. Verdeel het yoghurt mengsel over de amandelbodem en zet het voor ongeveer twee a drie uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Haal de taart uit de cakevorm en verdeel als laatste stukje pecannoot en wat dadelsiroop over het geheel, snijd de taart in vierkante stukjes en vergeet vooral niet te genieten.

Yoghurt taart

Maak jij ook graag je eigen taarten en wil je meer soortgelijke recepten proberen. Hier vind je het complete assortiment aan taart recepten van healthyfoodlove. Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt en natuurlijk vooral of het je gesmaakt heeft. Als je iets gemaakt hebt, tag dan @healthyfoodlove.nl in je foto’s op social media, dat vinden wij leuk!

Enjoy!

2 comments

  • Joanen

    Oh wat ziet dit er heerlijk uit! 🙂

    27 september 2017 at 00:24
  • Nesrin

    Oeh het ziet er heel smakelijk uit. Op de eerste foto lijkt het net nougat. Ik ben geen fan van gelatine maar ik vind de vervangers nooit zo goed als gelatine helaas 🙁

    28 september 2017 at 21:53

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.