Kokospasta of kokosboter is een product dat nogal prijzig kan zijn. Ik wilde dit graag als topping gaan gebruiken voor mijn gezonde chocolade muffins en ging dus aan de slag met een eigen recept. Wat je nodig hebt? Alleen wat kokosrasp, heet water en zoetmiddel (vanille). Ik heb voor jullie twee varianten klaar staan, de gewone basis kokospasta en een variatie met cacao.
Ingrediënten
- 250 gr kokosrasp
- 30 gr water heet
- 1 tl vanille (of ander zoetmiddel naar smaak)
- snufje zout
Instructies
- Mix in de blender of hakmolen alle ingrediënten langdurig (ong. 20 minuten) door elkaar tot een egale botersubstantie ontstaat. Blijft het te droog? Voeg dan wat extra water toe.
- De kokosboter / kokospasta kan bewaard worden in een afgesloten pot op een koele plaats.

Hoe tof is het om gewoon zelf kokosboter te kunnen maken? Ik kan onwijs genieten van zulke simpele oplossingen. Eerder maakte ik ook al mijn eigen dadelpasta en verschillende gezonde zoete smeersels voor op brood.
Heb jij nog een gaaf idee wat ik zeker eens zou moeten proberen? Laat het me weten via instagram of hieronder en wie weet maak ik binnenkort jouw recept!
Enjoy!
Pingback: Chocolade kokos muffins met healthy topping - Healthyfoodlove
very cool article 🙂 In the past I made sibling receipt but yours is better for sure;) I recommend you fitatu app to calculate calories and so much more
Ik wil deze graag maken, maar als zoetstof graag mango gebruiken. Zou je het nog steeds langer kunnen gebruiken als er Fruit in zit?
Groetjes jacobien