Zelf kokospasta / kokosboter maken

Kokospasta

Kokospasta of kokosboter is een product dat nogal prijzig kan zijn. Ik wilde dit graag als topping gaan gebruiken voor mijn gezonde chocolade muffins en ging dus aan de slag met een eigen recept. Wat je nodig hebt? Alleen wat kokosrasp, heet water en zoetmiddel (vanille). Ik heb voor jullie twee varianten klaar staan, de gewone basis kokospasta en een variatie met cacao.

Kokospasta
Afdrukken Pinterest
5 van 1 stem

Kokospasta / kokosboter

De lekkerste kokospasta of kokosboter maak je natuurlijk gewoon zelf. Zin aan een lekker smeersel voor op je brood of een smakelijke topping voor je muffins. Dan is dit het ideale recept.
Label Snack
Keuken Nederlands
Tags Kokos, Kokosboter, Kokosrasp
Bereidingstijd 5 minuten
Baktijd 20 minuten
Porties 300 gram

Ingrediënten

  • 250 gr kokosrasp
  • 30 gr water heet
  • 1 tl vanille (of ander zoetmiddel naar smaak)
  • snufje zout

Bereidingswijze

  • Mix in de blender of hakmolen alle ingrediënten langdurig (ong. 20 minuten) door elkaar tot een egale botersubstantie ontstaat. Blijft het te droog? Voeg dan wat extra water toe.
  • De kokosboter / kokospasta kan bewaard worden in een afgesloten pot op een koele plaats.
kokosboter

Hoe tof is het om gewoon zelf kokosboter te kunnen maken? Ik kan onwijs genieten van zulke simpele oplossingen. Eerder maakte ik ook al mijn eigen dadelpasta en verschillende gezonde zoete smeersels voor op brood.

Heb jij nog een gaaf idee wat ik zeker eens zou moeten proberen? Laat het me weten via instagram of hieronder en wie weet maak ik binnenkort jouw recept!

Enjoy!

Een reactie op “Zelf kokospasta / kokosboter maken

  1. Pingback: Chocolade kokos muffins met healthy topping - Healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *