Zelf wafels maken (met appelmoes)

zelf wafels maken

Hoe lekker is het om je dag te starten met vers gebakken wafels? Het was lang een wens van mij om zelf wafels te bakken en sinds ik in het bezit ben van een wafel ijzer zorg ik ook dat ze geregeld op tafel staan. Wil jij zelf wafels maken? Neem dan snel een kijkje.

zelf wafels maken
Afdrukken Pinterest
5 van 1 stem

Zelf wafels maken (met appelmoes)

Lekker gezond ontbijten met zelfgebakken wafels!
Label Ontbijt
Keuken Nederlands
Tags Appel, Gezond ontbijt, Ontbijt, Wafels
Bereidingstijd 5 minuten
Baktijd 5 minuten
Porties 4 wafels

Ingrediënten

 • 100 gr speltmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • snufje zout
 • 150 ml melk (plantaardig)
 • 2 el boter/olie
 • 75 gr ongezoete appelmoes

Bereidingswijze

 • Bereid het wafelijzer voor en vet deze eventueel in met olie of boter.
 • Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens de rest toe, mix het geheel tot een fijn beslag.
 • Vul het wafelijzer met het beslag en laat de wafels voor 3-5 minuten bakken (of volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer).
 • Garneer de wafels met wat extra appelmoes, gedroogd fruit en kaneel.

Dit is niet het eerste wafelrecept dat ik maakte, eerder ging ik al eens voor de fantastische speculaaswafels en ook maak ik graag blauwe bessen wafels als ontbijt. Ben jij zelf al in het bezit van een wafelijzer (ik heb deze)?

wafelrecept

Mocht je nog niet overtuigd zijn, neem dan even een kijkje in mijn verzamelartikel met de vijf beste wafel recepten ooit gemaakt. Zeker weten dat je hierna naar de winkel rent om een wafelijzer aan te schaffen, daar kan je toch eigenlijk niet zonder? Zeg nou zelf..

Ik kan zelf echt onwijs gelukkig worden van een lekker ontbijt, mocht jij nou niet zo’n ontbijt type zijn. Dan is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om deze wafels als tussendoortje of lunch te eten. Dat brengt me ook meteen op een idee voor een volgend recept. Wat denk je van een hartige variant? Lijkt mij stiekem ook wel een heel goed plan!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *