Zoete aardappel brownie

zoete aardappel brownie

Vrijdag, bijna weekend en altijd zin in lekker eten? Dan heb ik een top recept voor je, brownies gemaakt van zoete aardappel. Deze zoete aardappel brownie kan je in een wat grotere schaal maken en helemaal zelf op eten maar je kan ‘m ook delen (en een ander gelukkig maken), je mag het helemaal zelf weten!

Dit heb je nodig voor de zoete aardappel brownie (2 pers.)

  • 50 gr pure chocolade (minimaal 85 %, gesmolten)
  • 25 gr amandelen
  • 150 gr zoete aardappel (gekookt)
  • 2 medjoul dadels
  • 1 ei
  • 2 tl bakpoeder

Zo maak je deze brownies vliegens vlug

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet twee ovenschaaltjes (als je hele kleine gebruikt, zou je er ook 3 kunnen vullen) in met wat kokosolie
  3. Mix in de blender de medjoul dadels (eventueel vooraf even laten weken in heet water) samen met de amandelen fijn
  4. Voeg de zoete aardappels (gekookt), chocolade (gesmolten), bakpoeder en het ei toe en mix dit geheel tot een stevig mengsel
  5. Giet de ovenschaaltjes ongeveer drie kwart vol en zet deze voor 35 minuten in de oven
  6. Laat de brownies volledig afkoelen en vergeet niet te genieten!

zoete aardappel brownie zoete aardappel brownie zoete aardappel brownie

Ben jij, net als ik, fan van brownies? Ga dan ook eens voor de enige echte brownie taart, onwijs lekker en nog gezond ook!

Enjoy!

11 reacties op “Zoete aardappel brownie

  1. Kirsten Smeets zegt:

    Hoi Anne, Ik heb net je lekkere brwonie gemaakt. Ik heb de hoeveelheden verdubbeld. Blijft vochtig. Wat deed ik fout? Ze maken wel overheerlijk!

    • Anne zegt:

      Dat is apart, ik kan me voorstellen dat het een wat langere baktijd nodig heeft omdat je de ingrediënten verdubbeld. Hoelang heb je de brownie gebakken?

  2. Pingback: Courgette brownies - healthyfoodlove

  3. Pingback: Brownie met cheescakevulling - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *