Zoete mini pumpkin pie

mini pumpkin pie

Ja, wat mij betreft mag het nog net. Pompoen taart maken, alhoewel pumpkin pie beter bekt (vind ik). Afgelopen weekend bakte ik weer eens mijn favoriete appeltaart en daar hield ik wat deeg van over en dus ging ik aan de slag met een zoete mini pumpkin pie.

Benodigdheden voor een mini pumpkin pie (15 cm)

Voor het deeg
  • 15 gr kokosbloesemsuiker
  • 55 gr koude ongezouten roomboter (in stukjes)
  • 85 gr zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
Voor de vulling

Bereidingwijze

  1. Verwarm eerstvde oven voor op 165 graden en beleg de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met olie of boter
  2. Mix of kneed daarna de ingrediënten voor de bodem samen tot een stevig deeg, rol dit uit tot een dunne ronde plak en beleg hier de bodem en zijkanten van je springvorm (15 cm) mee.
  3. Zet de bodem voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Kook de pompoenblokjes zacht in de melk en voeg hier de kruiden en het agavesiroop aan toe.
  5. Mix dan de zachte pompoenblokjes in de blender tot een glad geheel en laat het iets afkoelen.
  6. Voeg als laatste het ei toe aan het pompoen mengsel en roer het geheel goed door.
  7. Giet ten slotte het pompoen mengsel op het deeg en bak de taart in ongeveer een half uurtje gaar.

Meer mini taartjes proberen? Ga dan eens voor deze kwark variant of wat dacht je van dit heerlijke kleine appeltaartje?

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *