Zet de Aerofryer aan en laat deze voorverwarmen op de taart stand op 165 graden.
Ontpit dan de dadels en mix alle ingrediënten voor het bodembeslag in een blender of hakmolen tot een plakkerig geheel (als het te droog is, kan je wat extra melk toevoegen).
Duw met je vingers het beslag goed aan op de bodem en randen van je bakvorm.
Mix de ingrediënten voor de spijs in de blender tot een stevige pasta (als je geen zachte medjouldadels gebruikt is het aan te raden om ze eerst even te weken in heet water).
Verdeel de spijs over de bodem van taart.
Verwijder het schil en de klokhuizen van de appels en verdeel deze in kleine partjes (of rasp ze grof), houd eventueel 1 appel apart om deze vervolgens in plakjes over de bovenkant van de taart te verdelen.
Vul de bakvorm met de appelstukjes en garneer met de plakjes appel.
Bak de taart in 30 minuutjes goudbruin in de Aerofryer!
Notities
Je kan deze taart eventueel ook in de oven bereiden. Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de taart in 30 tot 45 minuten in het midden van de oven af.