Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Cheesecake met yoghurt
Lekker, gezond genieten!
Gang
Taart
Keuken
Nederlands
Trefwoord
Cheesecake, Gezonde taart
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
koeltijd
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Totale tijd
2
uur
uur
50
minuten
minuten
Servings
12
stukjes
Calories
Ingrediënten
Bodem
125
gr
granola
1
el kokosolie
1
el pindakaas
Vulling
3
aardbeien
500
gr
optimel bosvruchten yoghurt
4
blaadjes gelatine
Topping
200
gr
roomkaas
Zoetmiddel
naar smaak
2
el optimel bosvruchten yoghurt
Eventueel kleurmiddel en gevriesdroogde aardbeien
Instructies
Beleg een cakevorm (20 cmet bakpapier of vet deze goed in.
Verwarm op laag vuur de kokosolie en pindakaas, voeg vervolgens de granola toe en meng het geheel goed door elkaar.
Duw het granola mengsel goed aan op de bodem van je vorm.
Week de gelatine blaadjes in koud water en los ze vervolgens op in een klein beetje water op laag vuur.
Voeg de yoghurt toe aan de gelatine en draai het vuur uit.
Verdeel de aardbeien in plakjes over de bodem van de taart en giet hier vervolgens de yoghurt overheen.
Laat de taart voor minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Klop voor de topping de roomkaas, yoghurt (en eventueel kleurmiddeen zoetmiddel door elkaar en schep dit vervolgens in een spuitzak.
Spuit mooie toefjes op de taart (en bestrooi deze daarna eventueel met gevriesdroogde aardbeien en wat munt).