Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Gezonde cheesecake met kersen
Gezond genieten met een lekker stuk zelfgemaakte taart. Ik kan er zelf echt ontzettend gelukkig van worden. Jij ook? Ga dan voor deze gezonde cheesecake met kersen, makkelijk te maken en mega lekker!
Gang
Taart
Keuken
Nederlands
Trefwoord
Cheesecake, Gezonde taart recepten, Kersen, Makkelijke recepten, Taart
Servings
10
porties
Calories
Ingrediënten
Bodem
150
gr
dadels
Geweekt in heet water
100
gr
noten
(eventueehandje gepofte quinoa
Cheesecake laag
1
kg
Griekse yoghurt
2
cheesecake flavour shots
of 50 ml ahornsiroop
9
blaadjes gelatine
Topping
100
gr
kersen
50
gr
kersenspread
Instructies
Mix eerst alle ingrediënten voor de bodem in de blender of hakmolen tot een plakkerig geheel.
Beleg dan een springvorm (20 cm doorsnedmet bakpapier en vet de randen in.
Duw daarna het bodembeslag goed aan op de bodem van de springvorm.
Week de gelatineblaadjes in koud water en los ze daarna met een heel klein beetje water op laag vuur.
Meng de Griekse yoghurt, gelatine en de flavour shots door elkaar en giet het op de bodem van de taart.
Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koeling om vervolgens de spread en kersen over de taart te verdelen.