Een gezonde cheesecake op basis van Griekse yoghurt. Gegarneerd met aardbei en gemaakt op een bodem van Granola. Klinkt dat niet als muziek in je oren?
Vet een cake vorm in en beleg deze vervolgens met bakpapier (hierdoor kan je de taart makkelijker uit de vorm halen als deze klaar is).
Verwarm de kokosolie samen met de agavesiroop voor de bodem en mix dit samen met het amandelmeel en walnoten door elkaar.
Voeg de granola toe aan het bodem beslag, roer het geheel goed en verdeel deze vervolgens over de bodem van de cakevorm (duw het geheel goed aan).
Laat de gelatine blaadjes weken in koud water en los ze vervolgens op in een klein beetje water op laag vuur, zet het vuur vervolgens uit.
Voeg een klein beetje Griekse yoghurt toe aan de gelatine en roer dit onder tussen goed door.
Mix de rest van de yoghurt en roomkaas door de gelatine en voeg ook de agavesiroop toe.
Snijd de aardbeien door de helft en verwijder het kroontje, plaats de aardbei helften tegen de rand van de cakevorm, schenk vervolgens het yoghurt mengsel in de vorm.
Maak je gebruik van natuurlijk kleurpoeder? Meng deze dan aan met wat water en verdeel de druppels random over de taart, maak vervolgens met een statéprikker mooie zwierige krullen. Garneer met wat extra granola.
Laat de taart minimaal twee uur opstijven in de koeling of zet deze voor een uurtje in de diepvries.