Gezonde cheesecake met yoghurt

Gezonde cheesecake

Ik combineer maar al te graag de lekkerste Griekse yoghurt met wat roomkaas om een verrukkelijke taart op tafel te toveren. Deze keer maakte in een gezonde cheesecake met yoghurt en aardbeien op een bodem van granola. Benieuwd hoe je deze super snelle taart maakt? Kijk dan snel verder.

Gezonde cheesecake
Afdrukken Pinterest
0 van 0 stemmen

Healthy cheesecake

Een gezonde cheesecake op basis van Griekse yoghurt. Gegarneerd met aardbei en gemaakt op een bodem van Granola. Klinkt dat niet als muziek in je oren?
Label Taart
Keuken Nederlands
Tags Cheesecake, Gezonde taart, Granola, Taart
Bereidingstijd 15 minuten
Koelen 2 uur
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr amandelmeel
  • 25 gr walnoten
  • 75 gr granola
  • 2 el kokosolie
  • 2 el agavesiroop
  • voor de cheesecake laag
  • 200 gr roomkaas
  • 300 gr griekse yoghurt 10% vet
  • 2 el agavesiroop
  • 3 blaadjes gelatine
  • 6 aardbeien

eventueel

  • natuurlijk kleurmiddel
  • 1 el granola ter garnering

Bereidingswijze

  • Vet een cake vorm in en beleg deze vervolgens met bakpapier (hierdoor kan je de taart makkelijker uit de vorm halen als deze klaar is).
  • Verwarm de kokosolie samen met de agavesiroop voor de bodem en mix dit samen met het amandelmeel en walnoten door elkaar.
  • Voeg de granola toe aan het bodem beslag, roer het geheel goed en verdeel deze vervolgens over de bodem van de cakevorm (duw het geheel goed aan).
  • Laat de gelatine blaadjes weken in koud water en los ze vervolgens op in een klein beetje water op laag vuur, zet het vuur vervolgens uit.
  • Voeg een klein beetje Griekse yoghurt toe aan de gelatine en roer dit onder tussen goed door.
  • Mix de rest van de yoghurt en roomkaas door de gelatine en voeg ook de agavesiroop toe.
  • Snijd de aardbeien door de helft en verwijder het kroontje, plaats de aardbei helften tegen de rand van de cakevorm, schenk vervolgens het yoghurt mengsel in de vorm.
  • Maak je gebruik van natuurlijk kleurpoeder? Meng deze dan aan met wat water en verdeel de druppels random over de taart, maak vervolgens met een statéprikker mooie zwierige krullen. Garneer met wat extra granola.
  • Laat de taart minimaal twee uur opstijven in de koeling of zet deze voor een uurtje in de diepvries.

Ik ben zelf helemaal fan van het gave effect op deze taart, de natuurlijk kleurpoeders zijn verkrijgbaar via verschillende webshops. Wil jij het ook eens proberen? Ga dan voor deze bij bouwhuis.com.

Heb je geen zin om granola te kopen voor de bodem? Dan kan je die natuurlijk ook makkelijk zelf maken, ik heb een super simpel recept voor je klaar staan.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *