Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Plantaardige cake (zonder ei/boter)
Een lekkere plantaardige cake met als extraatje een toffee topping. Dit is echt op en top genieten!
Gang
Cake
Keuken
Nederlands
Trefwoord
Becel, Cake, Margarine, Plantaardig, Vegan
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
minuten
Afkoelen
15
minuten
minuten
Servings
0
porties
Calories
Ingrediënten
Cake
180
gr
zelfrijzend bakmeel
120
ml
amandelmelk
ongezoet
150
gr
Becel romig
5
el
ahornsiroop
Topping
8
medjoul dadels
zonder pit
1
el
pindakaas
1
tl
Becel pure
Instructies
Cake
Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een cake of springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen in met wat extra Becel romig.
Mix met de natte ingrediënten voor de cake door elkaar tot een gladde massa.
Voeg het zelfrijzend bakmeel (je kan ook meel naar keuze met bakpoeder of baking soda gebruiken) toe en spatel dit goed door elkaar.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten af (check eventueel met een satéprikker of de cake binnenin gaar is).
Laat de cake vervolgens rustig afkoelen
Topping
Week de medjoul dadels in heet water en giet ze daarna af.
Mix vervolgens de medjoul dadels, pindakaas en kokosolie in de blender of mixer goed door elkaar.
Verdeel de dadel toffee topping over de cake en klaar is Kees!