Het beste plantaardige cake recept

Plantaardige cake

Je bent vast al vaker op zoek geweest naar een lekkere vegan oftewel plantaardige cake. Hoe maak je een cake zonder ei en boter en toch met dat originele cake smaakje en die heerlijke geur uit de oven? Daar heb ik een antwoord op. Deze plantaardige cake is gemaakt met Becel romig, 100% plantaardig en dat maakt deze cake helemaal vegan. Daarbij heb ik in dit recept gebruik gemaakt van amandelmelk, meel en ahornsiroop.

De zoektocht

Natuurlijk was de zoektocht naar de perfecte cake niet makkelijk. Want wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden?

Je kan gebruik maken van olie, roomboter (niet plantaardig) en margarine. Aangezien het een vegan recept moest worden viel de roomboter gelijk al af (en uit onderzoek is ook gebleken dat Becel 100% plantaardig beter voor je gezondheid en voor het milieu is). De olie en margarine zijn goede tegenpolen. Olie wordt wel vaker door een cake gebruikt maar had je ook al eens van een cake met margarine gehoord? Normaal smeren we het natuurlijk op een broodje en het gebruik in een bak recept is dus waarschijnlijk niet het eerste waar je aan zou denken.

Nu blijkt dat er een behoorlijk uitgebreid assortiment aan margarine soorten bestaat. Ik ging langs de winkel en koos voor Becel romig, een lekkere zachte variant, direct klaar om de cake wereld te veroveren en dat bleek helemaal geen slechte keuze!

Het beste plantaardige cake recept

plantaardige cake
Plantaardige cake
Afdrukken Pinterest
0 van 0 stemmen

Plantaardige cake (zonder ei/boter)

Een lekkere plantaardige cake met als extraatje een toffee topping. Dit is echt op en top genieten!
Label Cake
Keuken Nederlands
Tags Becel, Cake, Margarine, Plantaardig, Vegan
Bereidingstijd 5 minuten
Baktijd 40 minuten
Afkoelen 15 minuten

Ingrediënten

Cake

  • 180 gr zelfrijzend bakmeel
  • 120 ml amandelmelk ongezoet
  • 150 gr Becel romig
  • 5 el ahornsiroop

Topping

  • 8 medjoul dadels zonder pit
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl Becel pure

Bereidingswijze

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een cake of springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen in met wat extra Becel romig.
  • Mix met de natte ingrediënten voor de cake door elkaar tot een gladde massa.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel (je kan ook meel naar keuze met bakpoeder of baking soda gebruiken) toe en spatel dit goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten af (check eventueel met een satéprikker of de cake binnenin gaar is).
  • Laat de cake vervolgens rustig afkoelen

Topping

  • Week de medjoul dadels in heet water en giet ze daarna af.
  • Mix vervolgens de medjoul dadels, pindakaas en kokosolie in de blender of mixer goed door elkaar.
  • Verdeel de dadel toffee topping over de cake en klaar is Kees!
plantaardige cake

Deze plantaardige cake is niet alleen super makkelijk te maken maar dus ook nog eens ontzettend lekker. Mede dankzij de overheerlijke dadel toffee topping!

Ben jij op zoek naar meer lekkere vegan recepten? Ga dan ook eens voor deze heerlijke brownies, ik maakte ze voor mijn eerste foodtruck festival en ze waren zeer geslaagd, al zeg ik zelf.

Enjoy!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Becel, dit verandert verder niets aan mijn eerlijke mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *