Een lekkere cake bakken is in de wintermaanden altijd een goed idee maar deze pompoencake gaat al je verwachtingen voorbij. De toevoeging van pumpkinspices en de heerlijke roomkaastopping maken het helemaal af en geven je huis de geur waar jij precies op zit te wachten!
Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakvorm (afmeting ongeveer 35x25 cm of iets groter) met bakpapier of vet deze in met olie/boter.
Meng de droge ingrediënten voor de pompoencake door elkaar en doet ditzelfde met de natte ingrediënten.
Voeg beide mengsels bij elkaar en meng het geheel tot een lopend beslag.
Vul de vorm met het beslag en bak de cake vervolgens in zo'n 35 minuten goudbruin.
Mix ondertussen de ingrediënten voor de topping tot één geheel en schep dit in een spuitzak. Laat de topping rusten in de koeling tot de pompoencake klaar is.
Laat de cake na het bakken volledig afkoelen en snijd deze vervolgens in blokjes. Spuit de topping er op en je bent klaar om te serveren.
Leuk extraatje! Sprenkel wat cacao over de topping, dit maakt het geheel nog feestelijker!
Notities
*Pompoenpuree maak je makkelijk zelf, verwarm de oven voor en zet deze op de grill stand. Snijd de pompoen in vier stukken en leg deze in een ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuutjes. Ontdoe de pompoen daarna van zijn schil en snijd deze in kleine blokjes, mix dit in de blender tot puree en klaar ben je.