Zoals inmiddels bekend, zijn wij bij Healthyfoodlove.nl best wel fan van pompoen. Er staan al aardig wat lekkere recepten met pompoen online en er zullen er nog veel meer volgen. Benieuwd naar deze overheerlijke pompoencake met roomkaas topping? Neem dan snel een kijkje.
Pompoencake met roomkaas
Equipment
- Spuitzak
- Mixer
Ingrediënten
Pompoencake
- 225 gr tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 3 tl pumpkin spices (greengypsy)
- 150 gr kokosbloesemsuiker
- snufje zout
- 230 ml olie (plantaardig)
- 4 eieren
- 425 gr pompoenpuree *
Roomkaas topping
- 125 roomkaas naturel
- 120 gr Becel romig
- vanille extract naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakvorm (afmeting ongeveer 35×25 cm of iets groter) met bakpapier of vet deze in met olie/boter.
- Meng de droge ingrediënten voor de pompoencake door elkaar en doet ditzelfde met de natte ingrediënten.
- Voeg beide mengsels bij elkaar en meng het geheel tot een lopend beslag.
- Vul de vorm met het beslag en bak de cake vervolgens in zo'n 35 minuten goudbruin.
- Mix ondertussen de ingrediënten voor de topping tot één geheel en schep dit in een spuitzak. Laat de topping rusten in de koeling tot de pompoencake klaar is.
- Laat de cake na het bakken volledig afkoelen en snijd deze vervolgens in blokjes. Spuit de topping er op en je bent klaar om te serveren.
- Leuk extraatje! Sprenkel wat cacao over de topping, dit maakt het geheel nog feestelijker!
Notities
Wil je trouwens een kleinere variant van deze cake maken, pas dan gemakkelijk het aantal porties aan door er op te klikken en het door jou gewenste aantal in te voeren.
Ik maakte in de recept gebruik van deze vorm, super voordelen en echt onwijs handig wanneer je een grotere cake, taart of ovengerecht wilt maken.
Wil jij meer lekkere recepten met pompoen maken? Ga dan eens voor onze super bekende pompoen paprika soep of wat dacht je van een mega pompoen chocolade laagjes taart?
Enjoy!
Ik heb dit recept snel opgeslagen, het ziet er zo enorm lekker uit !