Pompoencake met roomkaas topping

Pompoencake met roomkaas

Zoals inmiddels bekend, zijn wij bij Healthyfoodlove.nl best wel fan van pompoen. Er staan al aardig wat lekkere recepten met pompoen online en er zullen er nog veel meer volgen. Benieuwd naar deze overheerlijke pompoencake met roomkaas topping? Neem dan snel een kijkje.

Pompoencake met roomkaas

Pompoencake met roomkaas

Pompoencake met roomkaas topping

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Een lekkere cake bakken is in de wintermaanden altijd een goed idee maar deze pompoencake gaat al je verwachtingen voorbij. De toevoeging van pumpkinspices en de heerlijke roomkaastopping maken het helemaal af en geven je huis de geur waar jij precies op zit te wachten!
Gang: Appetizer
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Appelcake, Cheesecake, Flespompoen, Herfst recept, Pompoen, Roomkaas, Winter
Porties: 24 stuks

Equipment

  • Spuitzak
  • Mixer

Ingrediënten

Pompoencake

  • 225 gr tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 tl pumpkin spices (greengypsy)
  • 150 gr kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • 230 ml olie (plantaardig)
  • 4 eieren
  • 425 gr pompoenpuree *

Roomkaas topping

  • 125 roomkaas naturel
  • 120 gr Becel romig
  • vanille extract naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakvorm (afmeting ongeveer 35×25 cm of iets groter) met bakpapier of vet deze in met olie/boter.
  • Meng de droge ingrediënten voor de pompoencake door elkaar en doet ditzelfde met de natte ingrediënten.
  • Voeg beide mengsels bij elkaar en meng het geheel tot een lopend beslag.
  • Vul de vorm met het beslag en bak de cake vervolgens in zo'n 35 minuten goudbruin.
  • Mix ondertussen de ingrediënten voor de topping tot één geheel en schep dit in een spuitzak. Laat de topping rusten in de koeling tot de pompoencake klaar is.
  • Laat de cake na het bakken volledig afkoelen en snijd deze vervolgens in blokjes. Spuit de topping er op en je bent klaar om te serveren.
  • Leuk extraatje! Sprenkel wat cacao over de topping, dit maakt het geheel nog feestelijker!

Notities

*Pompoenpuree maak je makkelijk zelf, verwarm de oven voor en zet deze op de grill stand. Snijd de pompoen in vier stukken en leg deze in een ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuutjes. Ontdoe de pompoen daarna van zijn schil en snijd deze in kleine blokjes, mix dit in de blender tot puree en klaar ben je.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @healthyfoodlove.nl of tag #healthyfoodlovenl!

Wil je trouwens een kleinere variant van deze cake maken, pas dan gemakkelijk het aantal porties aan door er op te klikken en het door jou gewenste aantal in te voeren.

Ik maakte in de recept gebruik van deze vorm, super voordelen en echt onwijs handig wanneer je een grotere cake, taart of ovengerecht wilt maken.

Wil jij meer lekkere recepten met pompoen maken? Ga dan eens voor onze super bekende pompoen paprika soep of wat dacht je van een mega pompoen chocolade laagjes taart?

Enjoy!

Een reactie op “Pompoencake met roomkaas topping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *