Gezondheid en geluk zijn wel twee kenmerken die wat mij betreft ontzettend belangrijk zijn. Wil jij weten hoe gezond en geluk proeft? Deze appeltaart geeft je van beide kenmerken een kleine smaaksensatie.
Mix de bloem, kokosbloesemsuiker en zout door elkaar.
Hak de margarine door het meelmengsel heen (eventueel met hakmolen of blender).
Kneed het geheel samen huishoudfolie en leg het even te rusten in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd de appels in kleine bokjes.
Verwarm een klein beetje margarine in een koekenpan en voegt hier de appelblokjes, kokosbloesemsuiker, water, ahornsiroop en kaneel aan toe.
Laat het geheel voor zo'n 10 minuutjes in koken.
Haal het deeg uit de vriezer en leg het op een met bloem bestrooid werkblad, strooi wat bloem over het deeg en rol één keer met een deegroller over het deeg, draai het deeg een kwartslag en rol weer één keer, herhaal deze stappen zodat het deeg niet aan het werkblad blijft kleven.
Rol het deeg uit ter grote van de bakvorm (22-25 cm), leg het in de ingevette vorm en vul deze vervolgens met het appel mengsel.
Hak de noten fijn met de hand of met een hakmolen en verdeel deze over de appellaag.
Smeer de randjes van het deeg die nog uitsteken in met margarine en plaats de taart vervolgens voor zo'n 50 minuten in de voorverwarmde oven.