Vegan karamel appeltaart

karamel appeltaart

Delicious, gezond, lekker en vooral ook ontzettend leuk om te maken. Deze (per ongeluk vegan) appeltaart is de lekkerste die ik ooit geproefd heb. Ga jij voor deze vegan karamel appeltaart?

Karamel appeltaart recept

karamel appeltaart

Vegan karamel appeltaart

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Gezondheid en geluk zijn wel twee kenmerken die wat mij betreft ontzettend belangrijk zijn. Wil jij weten hoe gezond en geluk proeft? Deze appeltaart geeft je van beide kenmerken een kleine smaaksensatie.
Gang: Taart
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Appel, Appeltaart, Gezonde taart, Karamel, Plantaardig, Vega, Vegan
Porties: 10 porties

Equipment

  • Bakvorm

Ingrediënten

Deeg

  • 3oo gr bloem
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 snufje zout
  • 225 gr Becel margarine
  • 2 el ijskoud water

Appellaag

  • 6 appels grote zoete
  • 25 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 el ahornsiroop
  • 15 ml water
  • 2 tl kaneel

Topping

  • 75 gr gemengde noten

Instructies

  • Mix de bloem, kokosbloesemsuiker en zout door elkaar.
  • Hak de margarine door het meelmengsel heen (eventueel met hakmolen of blender).
  • Kneed het geheel samen huishoudfolie en leg het even te rusten in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd de appels in kleine bokjes.
  • Verwarm een klein beetje margarine in een koekenpan en voegt hier de appelblokjes, kokosbloesemsuiker, water, ahornsiroop en kaneel aan toe.
  • Laat het geheel voor zo'n 10 minuutjes in koken.
  • Haal het deeg uit de vriezer en leg het op een met bloem bestrooid werkblad, strooi wat bloem over het deeg en rol één keer met een deegroller over het deeg, draai het deeg een kwartslag en rol weer één keer, herhaal deze stappen zodat het deeg niet aan het werkblad blijft kleven.
  • Rol het deeg uit ter grote van de bakvorm (22-25 cm), leg het in de ingevette vorm en vul deze vervolgens met het appel mengsel.
  • Hak de noten fijn met de hand of met een hakmolen en verdeel deze over de appellaag.
  • Smeer de randjes van het deeg die nog uitsteken in met margarine en plaats de taart vervolgens voor zo'n 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @healthyfoodlove.nl of tag #healthyfoodlovenl!

Wauw! Dit is toch genieten. Wie wil er nu niet de lekkerste appeltaart ooit eten? Serveer de taart met wat kokosroom of voor de ”non-vegans” slagroom en geniet!

Dit recept kan je trouwens het beste maken in een quiche vorm met losse bodem. Een soortgelijke als die ik gebruik is te vinden bij AH voor maar 2,79 euro.

karamel appeltaart

Wil jij meer lekkere taarten maken zoals deze karamel appeltaart? Neem dan eens een kijkje in ons mega taartenoverzicht, je vindt er de lekkerste recepten en vaak nog gezond ook!

Een kleine sneakpeak van de lekkerste taarten

Ga jij deze of een andere taart van healthyfoodlove.nl maken? Laat het ons weten, dat vinden wij leuk namelijk altijd heel leuk om te horen!

Enjoy!

3 reacties op “Vegan karamel appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *