Een goed begin is het halve werk, wordt wel eens gezegd. Waarom dan niet de dag starten met een mega lekker ontbijt? Wie heeft ooit tegen jou gezegd dat je alleen maar een broodje kan eten als ontbijt. Wat mij betreft kan het niet gek genoeg. Daarom heb ik speciaal voor jullie de lekkerste ontbijt recepten op een rijtje gezet.
Natuurlijk probeerde ik de recepten weer zo smaakvol mogelijk te fotograferen. Deze keer maakte ik gebruik van mijn nieuwe items die ik onder de recepten voor jullie zal linken. Kijk snel mee.
De ontbijt recepten
Ingrediënten
- 100 gr speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 150 ml melk (plantaardig)
- 2 el boter/olie
- 75 gr ongezoete appelmoes
Instructies
- Bereid het wafelijzer voor en vet deze eventueel in met olie of boter.
- Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens de rest toe, mix het geheel tot een fijn beslag.
- Vul het wafelijzer met het beslag en laat de wafels voor 3-5 minuten bakken (of volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer).
- Garneer de wafels met wat gesmolten chocolade en noten.
Ingrediënten
- 200 gr havermout
- 1 zak Cinnamon nut mix (120 gram)
- 1 banaan
- 60 ml kokosolie gesmolten
- 25 ml ahornsiroop + 50 ml agavesiroop
- 1 eetlepel pindakaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat/rooster met bakpapier
- Smelt de kokosolie en pindakaas en roer hier de ahorn- en agavesiroop doorheen, prak daarna de banaan en meng deze ook door de kokosolie en siroop heen.
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar, voeg hier het kokosoliemengsel aan toe en roer het geheel totdat het kruimelige klontjes worden
- Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de granola voor serveren volledig afkoelen (of niet, en eet stiekem vast wat van de bakplaat terwijl het nog warm is want dat is echt genieten!).
Ingrediënten
- 250 gr tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snufje zout
- 200 gr griekse yoghurt
- 60 ml melk
- 100 ml olie
- 5 el ahornsiroop
- vanille naar smaak
Vulling
- 3 medjoul dadels ontpit
- 4 blokjes pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en spray een muffin vorm in met olie of beleg deze met papieren muffinvormpjes.
- Mix alle droge ingrediënten in een bak goed door elkaar.
- Mix de vochtige ingrediënten in een aparte schaal goed door elkaar en voeg deze vervolgens aan het droge mengsel toe.
- Snijd de dadels en stukjes chocolade fijn en meng deze door het beslag.
- Schep 10 vormpjes bijna vol met het beslag en ze de vorm vervolgens voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de muffins volledig afkoelen en haal ze daarna pas uit de vorm (anders heb je grote kans dat je ze er niet heel uit gaat krijgen).
Nutrition
Ben jij ook nog op zoek naar leuk servies- en/of bak items? Je vindt de door mij gebruikte bordjes, schaaltjes, glaasjes en nog veel meer op de website van Kookexpert!
Ben jij op zoek naar meer lekkere ontbijt recepten, neem dan vooral eens een kijkje op onze ontbijtpagina. Je vindt er tal van heerlijke recepten, wat denk je bijvoorbeeld van dit heerlijke bananenbrood?
Enjoy!
very nice recipe! I will definitely try it 🙂 my favorite Fitatu application will help me count calories and ingredients! I recommend this app btw
right, good point:) Fitatu is cool btw
Hmm, lekker!! Deze komen zeker op mijn ontbijtlijstje. Ik haal altijd van meerdere websites gezonde, lekkere ontbijtjes. Bij Weet Wat Je Dieet vond ik ook goede ontbijt recepten die ik erop heb gezet. Bedankt voor jouw recepten. Ik ga ze snel uitproberen. Vooral de muffins lijken me lekker.