Glutenvrije amandelcake met choco cheescake topping

amandelcake

Een lekkere cake als basis van een gezond taartje is nooit mis, toch? Deze glutenvrije amandelcake is ‘zoals de naam al zegt; gemaakt op basis van amandelmeel en daarbij hebben we ook kokosmeel gebruikt, twee soorten met elk veel goede eigenschappen. Zo is amandelmeel bijvoorbeeld rijk aan verschillende mineralen en vitaminen. Door een kleine cheesecake laag en een heerlijke choco drizzle toe te voegen is het feestje helemaal compleet met deze gezonde taart.

Zelf de slingers ophangen kan gewoon met deze heerlijke cake.

Zo maak je deze glutenvrije amandelcake

Zorg dat je een oven bij de hand hebt en voldoende motivatie om een heerlijk recept in elkaar te draaien. Ik kan je vertellen, het is niet moeilijk, mega lekker en nog leuk ook. Heb jij dus een feestje of gewoon zin in iets lekkers, ga dan snel aan de slag.

Vind jij het leuk om je resultaat met ons te delen? Dit kan via onze facebook-, insta- of contactpagina.

Laat gerust van je horen, wij vinden dat namelijk ook ontzettend leuk!

amandelcake

Amandelcake met choco cheesecake topping

Soort van gezond en glutenvrij genieten? Het kan met deze heerlijke cake die we maken van amandel- en kokosmeel met als topping de lekkerste hazelnootpasta ooit (en niet te vergeet een verrukkelijke cheesecakelaag daaronder).
Porties: 10 porties

Ingredi├źnten

Voor de cake

Voor de cheesecake topping

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 155 graden en beleg een normale cakevorm (mag ook een 20 cm springvorm zijn) met bakpapier.
  • Meng de droge ingredi├źnten voor de cake door elkaar en voeg daarna de ahornsiroop, kokosolie, een scheutje melk en een voor een de eieren toe.
  • Meng het geheel tot een mooi beslag.
  • Bak de cake in 45 minuten af en laat daarna volledig afkoelen.
  • Meng de roomkaas met de ahornsiroop glad en verdeel dit over de bovenkant van de cake.
  • Drizzle ter garnering wat Amanprana Hazelnootpasta over je cake/taart en tadaa, klaar voor een feestje!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @healthyfoodlove.nl of tag #healthyfoodlovenl!

Voor dit glutenvrije amandelcake recept maakte ik dus gebruik van de producten van Amanprana. Ik heb pas sinds kort kennis gemaakt met dit merk en moet zeggen dat ik eerlijk waar ontzettend te spreken ben over de prijs/kwaliteit verhouding.

Daarbij probeerde ik voor het eerst hun choco hazelnootpasta. Alleen de geur bij het openen van de pot, was al genieten! Aanschaffen kan trouwens via deze site, mocht je de pasta willen proberen..

Wil jij meer lekkere glutenvrije recepten met amandelmeel proberen. Of zou je graag alle ingredi├źnten voor dit recept willen winnen, neem dan een kijkje op de insta-pagina van Healthyfoodlove.nl. Op onze insta-pagina vind je een toffe winactie en meer mega lekkere recepten net als deze glutenvrije amandelcake die jij gewoon thuis kan maken.

amandelcake

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.