Ontbijtkoek met abrikozen, de naam liegt er niet om, deze koek kan is perfect als ontbijt maar kan natuurlijk ook prima als tussendoortje. De koek kan gevuld worden met zo’n beetje alles wat je lekker vind. Ik heb de ontbijtkoek deze keer gemaakt met een vulling van abrikozen, pure chocolade en rauwe cashewnoten.
Benodigdheden
- 200 gr. spelmeel
- 200 gr. havermoutmeel (havermout een minuutje in de blender en je hebt havermoutmeel)
- 2 eieren
- 320 ml. amandelmelk (ongezoet)
- 3 el agavesiroop
- 3 el pure honing
- 2 el koekkruiden
- 1 el kaneel
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
Voor de vulling:
- 2 handje gewelde abrikozen
- 4 blokjes super pure chocolade
- 1 handje rauwe cashewnoten
(en natuurlijk alles wat je maar lekker vindt)
Bereiding van de ontbijtkoek met abrikozen
- Verwarm eerst de oven voor op 160 graden en bekleed je brood/bakblik met bakpapier
- Roer dan alle droge ingrediënten door elkaar in een kom
- Mix daarna in een andere kom alle natte ingrediënten door elkaar
- Doe de vulling in een apart schaaltje
- Meng nu voorzichtig de natte ingrediënten door de droge
- Roer als laatste de abrikozen, chocola en cashewnoten (in kleine stukjes) door het mengsel
- Giet vervolgens het mengsel in je bakblik (strooi ter garnering wat lijnzaad en havermout over het mengsel) en zet dit voor een uur in de voorverwarmde oven
- Prik na 60 min. even met een saté prikker in de ontbijt koek, als deze er droog uit komt is je ontbijtkoek klaar
- Zet de oven op een kier zodat de koek rustig af kan koelen
- Haal deze er na 20 minuten uit en laat de ontbijtkoek verder afkoelen buiten de oven
Enjoy!
Deze ontbijtkoek ziet er verrukkelijk uit!
Heb nog wat over, dus je mag komen proeven (heerlijk met pindakaas)!
Mmm. Heel lekker en dan proberen helemaal zonder suiker!
Stuur je me een stukje door? 😉 Het ziet er zo lekker uit!
Als dat digitaal kon, deed ik het meteen 😉 Maar zelf maken gaat super makkelijk en met bijv. pindakaas is het echt een feestje!