We mogen hopen dat het echte warme weer niet meer al te lang op zich laat wachten, bij het lekkere weer horen natuurlijk ook weer andere tussendoortjes. Deze keer een lekker koel tussendoortje (frozen yoghurt) die ik eigenlijk wel een taartje mag noemen.
Waarschijnlijk is iedereen wel bekend met de frozen yoghurt hype, vandaag heb ik een doe-het-zelf-versie uitgeprobeerd en deze beviel verrassend goed!
Benodigdheden voor frozen yoghurt (3 porties)
- 1 schaaltje (ong. 150 gr.) Griekse yoghurt
- 1 el agave siroop
- handje walnoten
- handje rauwe cashewnoten
- 3 kleine of 2 grote dadels
- 1 handje granaatappelpitjes (Garnering)
Bereidingswijze
- Mix eerst in de blender de (geweekte) cashewnoten, walnoten en dadels goed door elkaar.
- Roer dan de agave siroop door de yoghurt.
- Verdeel daarna de notenmix over 3 kleine taartvormpjes (Ø 12 cm).
- Giet de yoghurt over de notenbodem.
- Verdeel de granaatappelpitjes over de yoghurt en vries het geheel voor min. een half uurtje in.
Je kan de frozen yoghurt natuurlijk ook gewoon ruim van te voren maken, let er dan wel op dat je ze ongeveer 15 minuutjes voor serveren uit de diepvries haalt.
Meer lekkere koude tussendoortjes maken? Probeer dan eens mijn zelfgemaakte gezonde nicecream. Lekker op elk moment van de dag!
Enjoy!
Dat ziet er heerlijk uit, kun je zo op een feestje serveren! Jammer dat mijn vriezer een beetje te krap is. Dan maar lekker alleen voor mezelf..
Haha, ik heb ze ook gewoon zelf opgegten hoor en ze waren heerlijk! Geniet ervan!
Pingback: Ontbijt taartjes met havermout – healthyfoodlove
Pingback: Ontbijt taartjes met havermout - healthyfoodlove