Ontbijt taartjes met havermout

Ontbijt taartjes

Kennen jullie die gebaksschelpen, die gesuikerde? Ik vind die echt super lekker maar ik eet ze al heel lang niet meer omdat het gewoon echte suikerbommetjes zijn. Daarom heb ik vandaag de gezonde variant van deze heerlijke gebaksschelpen gemaakt en ik at deze als ontbijt (gewoon omdat het kan).

Benodigdheden voor 4 ontbijt taartjes
  • 60 gr. havermout (Quaker)
  • 1 banaan
  • scheutje agavesiroop (zoveel als je lekker vindt)
  • 1 el kaneel
  • snufje zout
Vulling en garnering
  • 250 gr. kwark
  • scheutje agave siroop
  • 1 kiwi
  • 2 grote aardbeien
  • handje nootjes
Bereiding van de ontbijt taartjes
  1. Prak met een vork de banaan helemaal tot moes en voeg hier de agavesiroop en kaneel aan toe, roer dit goed door elkaar
  2. Meng het zout door de havermout en meng het bananenmengsel hier ook doorheen
  3. Vul 4 muffinvormpjes met het mengsel en duw dit met een glas goed aan (zodat het een soort kommetje wordt)
  4. Zet de havermoutschelpjes in een voorverwarmde oven op 175 graden voor 12 minuten
  5. Laat de havermoutschelpjes helemaal afkoelen en haal ze dan pas uit de muffinvormpjes
  6. Meng de kwark en agave goed door elkaar en verdeel dit (eventueel met een spuitzak) over de havermoutschelpjes
  7. Decoreer met de kiwi, aardbeien en nootjes en tadaa, klaar ben je
  8. …of toch niet helemaal, je kan ze namelijk ook nog invriezen dan krijg je frozen yoghurt taartjes (je mag het helemaal zelf weten).

aang.DSC03361 aang.DSC03362 aang.DSC03367 aang.DSC03370 aang.DSC03382

 

Super gaaf nieuws! Quaker heeft dit recept uitgekozen voor het nieuwe ontbijtboek, hier wordt ik natuurlijk heel blij van..

Enjoy!

 

10 reacties op “Ontbijt taartjes met havermout

  1. Pingback: Een ontbijtboek met mijn recept! - healthyfoodlove

  2. Pingback: 6 Favoriete recepten met havermout - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *