Ik weet niet wat het is maar ik heb de laatste tijd echt elke week zin om lekker appeltaart te bakken. Gewoon de geur, smaak en het lekkere geknutsel.. I love it! Deze keer heb ik een appeltaart gebakken van haver- en speltmeel, voor de rest eigenlijk niet veel bijzonders. Het is een makkelijke taart, met wat stukjes dadel en agavesiroop voor de zoete smaak.
Dit heb je nodig voor deze klassieke appeltaart
- 250 gr havermeel (gemalen havermout)
- 150 gr speltmeel
- 100 gr zachte ongez. roomboter
- 3 eieren
- 6 appels
- 5 el agavesiroop
- 5 medjoul dadels
- handje walnoten
- 2 tl kaneel
- 3 tl bakpoeder
- snufje zout
En zo maak je deze lekkere taart
- Verwarm de oven voor op 165 graden en beleg een bakvorm met bakpapier of vet deze in met olie/boter.
- Meng het haver- en speltmeel, boter, eieren (houd een klein beetje ei apart voor de bovenkant van het deeg) en agavesiroop goed door elkaar en kneed het met je handen tot een stevig deeg, zet dit even in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm (ong. 25cm doorsnede) in.
- Schil en snijd je appels in stukjes en kook deze kort op laag vuur zacht.
- Snijd de dadels in stukjes en hak de walnoten klein, meng deze samen met het kaneel door de appelblokjes.
- Bekleed de bodem van de springvorm met een deel van het deeg, duw het ook tegen de zijkanten van de spring vorm aan (houd 1 deel van het deeg apart).
- Verdeel nu het appelmengsel gelijkmatig over de springvorm en duw dit een klein beetje aan.
- Maak stroken van het overgebleven deeg en leg deze kruislings over het appelmengsel (duw langs de kantjes even goed aan).
- Bestrijk de stroken met het overgebleven ei en zet dan de taart in de oven.
- Bak de taart in 40 minuten goud bruin.



Meet the blogger!!
Binnenkort organiseert BioToday een Meet the Bloggers Diner! Samen met Beau van Beaubewust, Lindsey van Lindseyhappyhealthy en Isabel van de Hippe Vegetarier ben ik aanwezig bij dit diner.
Lijkt het jou leuk om een hapje met ons mee te eten en ondertussen gezellig te kletsen? Dan heb ik goed nieuws voor je, ik mag namelijk een golden ticket voor het Meet the Blogger Diner weggeven!
Het zal een gezellig avond worden met (natuurlijk) heerlijk eten, veel gezelligheid en leuke verrassingen (o.a. een hele gave healthyfoodlove gerelateerde verrassing)
Wanneer en waar?
Datum: Woensdag 14 december
Tijdstip: 17:00 inloop en het programma loop van 18:00 tot 21:00
Locatie: In het Bio Proeflokaal (Oude Vest 2, Breda)
Wat moet je doen?
Geef op facebook of instagram aan dat je mee doet en laat weten met wie jij graag bij dit diner aanwezig wilt zijn, wie weet zie ik jou en je foodie-vriendin volgende week woensdag in Breda.
Wil je zeker weten dat je aanwezig kan zijn dan is het ook gewoon mogelijk om kaartjes via de website van biotoday te halen. Wees er wel snel bij want er zijn maar 25 plaatsen beschikbaar!
(De winnaar wordt aanstaande zaterdag 10-12-2016 bekend gemaakt)
Enjoy!
Nou ik weet welke taart ik ga bakken voor de volgende verjaardag, heerlijk! Appeltaart is één van mijn favorieten, maar omdat er toch nog vrij veel suiker in gaat laat ik het meestal voor wat het is. Dit is echt de perfecte optie 🙂
Het event lijkt mij trouwens heel erg leuk, ook super leuk om jou te ontmoeten. Helaas zit ik dan op school..
Ooeh lijkt me echt super leuk en gezellig! Ik doe zeker mee, ben benieuwd! Leuk idee van jullie zeg! ?
En dat taartje moet ik snel een keer maken! Ben dol op appeltaart en vooral die geur! Mjam!
Jaaaa ik doe mee! 😀 Lijkt me super om jullie eens te mogen ontmoeten en dat in het mooie Breda! <3
Wat een lekkere taart weer!
Die Meet The Blogger klinkt super gezellig.
Looks Good! Ik heb nog nooit met havermeel gebakken.
Gaaf zo een Meet the Blogger get together.
Nou dan moet je het zeker eens proberen Nesrin, aha! Ja cool hé, en gewoon Anne als foodblogger er bij!
Superleuk Meet the Blogger! 🙂 Helaas een beetje ver voor mij. En oh yumm die taart!
Voor mij inderdaad ook wat ver, maar we gaan er voor. Als we eens gaan afspreken maak ik een lekker appeltaartje, goed?
Appeltaart is echt m’n favoriet en dit ziet er ook heerlijk uit!
Het ziet er zo lekker uit! Ik ben gek op appeltaart.
Appeltaart is altijd goed, lekker!
En wat een leuke winactie!
Dankjewel lieve Demi!
Afgelopen week heb ik toevallig nog een aopeltaart gemaakt voor mijn ouders! Ze vroegen gelijk wanneer ik de volgende weer ging bakken, haha. Sowieso dat dat dit recept gaat worden! Ik laat het je weten als ik hem gemaakt heb. 😀
Leuk dat meet the blogger diner! Helaas niks voor mij denk ik, met alles wat ik niet mag eten. Is zo’n gedoe altijd. Maar wel ontzettend leuk dat je een ticket mag weggeven!
Super leuk, ik ben heel benieuwd! Ik heb nog niet zo heel lang geleden ook een appeltaart met mascarponevulling gemaakt, dat is ook echt een aanrader (als je een ander soort appeltaart wilt maken, moet je maar even op mijn site zoeken). Jammer dat het diner niets voor jou is, zou je graag ontmoeten! Inderdaad echt een hele eer dat ik hier bij mag zijn als blogger (zo zie ik mezelf nog steeds niet echt).
Op hoeveel graden en hoeveel appels? Hihi
Dank je!