Amandel wentelteefjes

amandel wentelteefjes

Oudbakken brood, altijd een groot mysterie wat ik ermee zou doen. Vroeger toen ik klein was, maakte mijn mama regelmatig “verloren brood”, zoals we dat in België noemen, met heel veel bruine suiker erbovenop.

Hebben jullie ook soms zin om die goede ouder kindergewoontes nostalgisch weer boven te halen, maar dan op een verantwoorde, gezonde manier? Ik namelijk wel, en zo ontstonden de volkoren amandel wentelteefjes!

Wat heb je nodig voor twee amandel wentelteefjes

  • 2 grote sneden volkoren of multigranenbrood
  • 1 ei
  • 100 ml amandelmelk [of andere melk naar keuze]
  • Vrije keuze aan toppings:
    • 1 banaan
    • Een handvol amandelschilfers
    • Honing

Zo maak je de amandel wentelteefjes

  1. Kluts het ei in een kommetje en voeg de melk toe.
  2. Voor een mooie presentatie haal je met een vormpje mooie rondjes uit de sneden brood, of gebruik ze in zijn geheel.
  3. Bak de amandelschilfers kort aan in de pan tot ze goudbruin zijn, en bewaar ze aan de kant.
  4. Snij de banaan in plakjes of halve maantjes.
  5. Dompel daarna de broodstukken onder in het ei-mengsel en bak met een beetje boter of kokosolie ongeveer 3 minuten aan elke kant tot ze lichtbruin zijn.
  6. Maak een torentje, strooi er de amandelschilfers over samen met de in stukken gesneden banaan, en werk af met wat honing.
  7. Smullen maar!

Bedankt lieve Stephanie voor dit heerlijke vernieuwende wentelteefjes recept.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *