Amandelcake met blauwe bessen

amandelcake

Een lekker cake zonder toegevoegde suikers, gemaakt met amandelmeel en yoghurt. Deze cake is door de yoghurt wat vochtiger dan een normale cake, dit geeft het geheel een speciale smaak.

Benodigdheden voor een amandelcake

 • 130 gr. amandelmeel
 • 4 eetlepels (Griekse) yoghurt
 • 60 ml. Honing
 • 60 ml. Olijfolie
 • 3 eieren
 • 2 thl. bakpoeder
 • Blauwe bessen (zoveel als je lekker vindt).

Bakblik (ik heb mijn broodbakblik gebruikt) als je een kleiner blik gebruikt wordt de koek hoger.

Bereiding

Verwarm je over voor op 200 graden. Meng de natte ingrediënten door elkaar, en doe dit in een andere kom ook met de droge ingrediënten. Meng net voor dat je cake de over in gaat alles goed door elkaar en giet de mix in de je bakblik (ik heb bakpapier in mijn blik gedaan, je kan natuurlijk ook gewoon je blik invetten met boter of kokosvet).  Verdeel als laatste de blauwe bessen over/door het cakebeslag.

Bak je cake voor ongeveer 45 minuten, daarna af laten koelen op een rooster zodat de cake wat op droogt. Let op: de cake hoort wat vochtig te blijven.

Ik heb de cake geserveerd met wat monchou en blauwe bessen. Ik heb echt genoten van dit recept, ik hoop jullie ook!

Eet smakelijk!

3 reacties op “Amandelcake met blauwe bessen

 1. Jo zegt:

  Anne, met mijn mond vol tanden heb ik vele van je recepten gelezen. Ik besloot de Blauwe Bessen amandelcake te maken… Precies gedaan zoals jij het beschreef, maar na 20 minuten werd de cake al erg bruin en na half uur heb ik hem er echt uit moeten halen anders ging hij aanbranden. Blauwe Bessen waren allemaal naar beneden gezakt. Wat kan ik fout gedaan hebben?

  • Anne zegt:

   Dankjewel Jo. Het klinkt alsof je beslag wat dun was (dan zakken de blauwe bessen naar de bodem), verder is het misschien het verschil in oven dat de donkere kleur aan je cake gaf. Wat een oplossing zou kunnen zijn is om na bijvoorbeeld 20 min. een stukje aluminiumfolie over de bakvorm te leggen (hierdoor wordt je cake niet donkerder), verder zou je iets minder olie toe kunnen voegen, dit maakt het beslag wat dikker. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.