Vandaag een heerlijke kerriesoep, super simpel maar daarom echt niet minder lekker!
Klaar binnen een half uur en dan kan het genieten beginnen.
Benodigdheden voor een pan kerriesoep (4-6 personen)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 aardappelen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 liter kippenbouillon
- blik kokosmelk
- olijfolie
Eventueel nog kipreepjes/spekreepjes of kipfilet voor de vulling. Ik raad spekreepjes aan!!
Bereidingswijze
Snijd de ui in stukjes, dit hoeft niet te fijn want aan het eind ga je toch met de staafmixer door de soep. Pers of snijd te knoflook fijn en fruit deze beide in een klein beetje olijfolie in de soeppan.
Schil de aardappel, snijd deze in stukjes met de bleekselderij en voeg ze toe aan het ui mengsel. Voeg de kurkuma en kerriepoeder toe en daarna de kippenbouillon.
Dien de soep op met een stokbroodje en home-made kruidenboter (recept komt nog online).
Enjoy!
ziet er echt goed en lekker uit!!
ik kom snel een keer eten hoor (:
Pingback: Veggie pompoen-wortel soep - healthyfoodlove
Pingback: Pompoensoep - healthyfoodlove
Pingback: Wat is gezond eten? - Healthyfoodlove