Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

Een appelkruimeltaart zonder toegevoegde suikers en gemaakt van amandelmeel (en appels uiteraard), dat klinkt toch geweldig? Voor onze wekelijkse koffie date met de hele familie moet eigenlijk altijd iets speciaals op tafel komen, daarom deze keer een vernieuwde versie van de old-fashion appeltaart.

Benodigdheden voor een appelkruimeltaart

  • 220 gr. amandelmeel
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el agavesiroop
  • 2 handjes walnoten
  • 1 el kokosolie (+1 tl voor het invetten van het bakblik)
  • 1 el havermout
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout

Bereidingswijze van de appelkruimeltaart

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en bedek een spring vorm (15 cm doorsnede) met bakpapier en vet de randen in met kokosolie
  2. Smelt dan de kokosolie en meng de eieren goed door elkaar, meng de gesmolten kokosolie door de amandelmeel samen met de eieren, agavesiroop en een snuf zout tot een goed beslag
  3. Verdeel daarna 3/4 van het beslag over de springvorm bodem en zijkanten
  4. Strooi het havermout over de bodem (vang het vocht op van de appels)
  5. Snijd de appel en walnoten in stukjes en meng deze met de ahornsiroop en kaneel goed door elkaar
  6. Voeg de appels toe aan de springvorm en duw deze goed aan
  7. Maak met je vingers korrels van het rest beslag en strooi dit over de taart
  8. Bak de taart in 40 minuten af in de voorverwarmde oven

aFoto taart healthyfoodlove 2

Ben jij, net als mij, ook een echte appeltaart lover? Probeer dan ook eens deze met amandel roomsaus. Onwijs lekker en sowieso een succes!

Enjoy!

12 reacties op “Appelkruimeltaart

    • Anne zegt:

      Ja hé, het verbaast mij ook altijd weer hoeveel varianten en soorten er wel niet van een appeltaart gemaakt kunnen worden.

  1. Florianne zegt:

    Dit weekend ga ik het maken! Klinkt heerlijk.
    In de ingrediënten noem je twee handjes walnoten, maar het komt niet terug in de beschrijving. Hak je die en dan mengen met de appels?

  2. Florianne zegt:

    Oeh, nog een vraag! Je doet ahorn en agave siroop zowel door het beslag als door de appels. Maar er staat niet wanneer je één of twee eetlepels gebruikt. Help 😉 ik gok 2 eetl door het beslag en één door de appels….

    • Anne zegt:

      Ja de 2 el door het beslag en 1 door de appels, je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen alleen agave of alleen ahorn te gebruiken. Het gaat er om dat je een zoetmiddel toevoegt, en als je van wat zoeter houdt kun je altijd nog wat extra toevoegen;) Ik ben heel benieuwd naar het resultaat Florianne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *