Healthyfoodlove
  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish

Healthyfoodlove

  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
LunchOntbijtTussendoortjes

Bananen muesli brood

by Anne 15 december 2016
15 december 2016
Bananen muesli brood

Dit is weer eens iets anders! Eigenlijk komen mijn recepten altijd voort uit de ingrediënten die ik op dat moment thuis heb. Aangezien mijn bananen al weer behoorlijk rijp waren en ik muesli in overvloed op de plank had staan, bedacht ik me dat een bananen muesli bananenbrood wel een goed idee zou zijn. Met muesli bedoel ik natuurlijk niet de met suiker aan elkaar geplakte klontjes muesli, maar die gemaakt is van havermout, noten en zaden.

Wat heb je nodig voor een bananen muesli brood

  • 225 gr noten havermout/noten muesli
  • 1/4 tl baking soda
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl koekkruiden
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 150 ml amandelmelk
  • 50 ml (kokos)olie
  • 80 ml agavesiroop
  • merg van een half vanillestokje
  • 80 gr dadels

Zo maak je dit lekkere brood

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakeblik met bakpapier
  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar
  3. Mix in de blender de bananen samen met de eieren, amandelmelk, olie, vanillemerg en agavesiroop tot puree
  4. Roer beide mengsels door elkaar
  5. Hak met de hand of in de blender de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag
  6. Giet het beslag in de cakevorm (en strooi eventueel nog wat losse muesli over de bovenkant) en bak het brood in ongeveer 55 minuten goudbruin

aang-dsc06311 aang-dsc06315

Enjoy!

 

 

BananenbroodGezond etenHealthyfoodloveMakkelijke receptenMueslibrood
10 Reacties
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Vorige Post
Amandel yoghurt broodje
Volgende Post
Winactie (verlopen) + Lancering nieuwe granola en ”Meet the bloggers”

Misschien vind je dit ook leuk

Gezonde chocolade muffins | Verslavend lekker

16 februari 2019

Bliss balls sneeuwpopjes

15 februari 2019

Homemade ruby twix snack

11 februari 2019

Pindakaas koekjes | Makkelijk en lekker!

5 februari 2019

Ontbijttaartje met bramen en yoghurt

16 januari 2019

Sweet cinnamon popcorn granola

13 januari 2019

Gevulde speculaaskoek | semi-gezond

3 januari 2019

Strawberry blissballs | Gezond genieten

2 januari 2019

Kwark pecan wafels

28 december 2018

Kerstbrunch met zelfgebakken brood en drie toppings

17 december 2018

10 Reacties

Lorenza 15 december 2016 - 07:51

Wat een goed idee! Ik vind het altijd zo leuk als ideeen voor recepten spontaan komen door dingen die je al in huis hebt. Dat geeft een extra fijn gevoel als het recept gelukt en geslaagd is!

Reply
Susan 15 december 2016 - 08:06

Klinkt echt heerlijk. Altijd handig om met overrijpe bananen te koken. Zo maak ik dan regelmatig bananenpannenkoekjes 🙂

Reply
Demi | StudioKOOK 15 december 2016 - 09:49

Dol op bananenbrood! Nog nooit gemaakt met muesli, maar lijkt me erg lekker.

Reply
Roos 15 december 2016 - 10:22

Wat knap dat jij dat zo maar kunt bedenken met ingrediënten die je nog in huis hebt liggen en dat het dan ook nog lekker wordt. Ik houd mij meestal nog vrij veel vast aan recepten, tenzij ik iets al meerdere keren heb gemaakt.

Reply
Nicole 15 december 2016 - 11:11

Wow dat ziet er heerlijk uit!!!

Reply
Nesrin 16 december 2016 - 11:00

Dit ziet er weer heerlijk en voedzaam uit. Het vult goed volgens mij.

Reply
Emma 22 november 2017 - 05:42

Deze gister gemaakt en was echt ONWIJS lekker, bedankt voor het recept!!

Reply
Anne 22 november 2017 - 10:46

Dat is top om te horen, geniet er van Emma!

Reply
Sajda 9 juni 2018 - 16:29

super ga dit uitproberen, vast geen probleem om amandelmelk door gewone melk te vervangen …?

Reply
Anne 9 juni 2018 - 19:52

Ja, dat kan zeker!

Reply

Laat een berichtje achter Verwijder Reactie

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Tags

Aardbei Amandelmeel Appel Appeltaart Avocado Banaan Bananenbrood Blauwe bessen Bliss balls Brownie Cake Cheesecake Chocolade Dadels Feest Foodblog Gezond Gezonde snack Gezonde taart Gezond eten Glutenvrij Granola Havermout Healthyfoodlove IJs Koek Kokos Kwark Kwarktaart Makkelijke recepten Muffins Ontbijt Pindakaas Pompoen Populaire recepten Recepten Snack Soep Suikervrij Taart Tussendoortje Tussendoortjes Vegan Wortel Zonder suiker



Categorieën

  • Bijgerechten
  • Diner
  • Foodiemuch
  • Healthyfoodlove
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Taarten
  • Tussendoortjes
  • Vegan

Instagram

  • Wie zegt dat je sneeuw nodig hebt voor het bouwen
  • Zowel warm als koud zijn deze appeltaart mugcakes link in
  • Oh deze heb ik al veel te lang niet gemaakt
  • Wie wil dat nou niet gezond taart eten Ik ben
  • Het kan mij niet gek genoeg! Daarom deze keer een
  • Appeltaart heb ik inmiddels al in alle vormen en maten

Blijf up-to-date


  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
  • Bloglovin

©2018 - Alle rechten voorbehouden. Bedankt voor je bezoek. Fotos uitsluitend gebruiken op aanvraag.


Terug naar Boven