Bananen muesli brood

Dit is weer eens iets anders! Eigenlijk komen mijn recepten altijd voort uit de ingrediënten die ik op dat moment thuis heb. Aangezien mijn bananen al weer behoorlijk rijp waren en ik muesli in overvloed op de plank had staan, bedacht ik me dat een bananen muesli bananenbrood wel een goed idee zou zijn. Met muesli bedoel ik natuurlijk niet de met suiker aan elkaar geplakte klontjes muesli, maar die gemaakt is van havermout, noten en zaden.

Wat heb je nodig voor een bananen muesli brood

 • 225 gr noten havermout/noten muesli
 • 1/4 tl baking soda
 • 1.5 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • 2 tl koekkruiden
 • snufje nootmuskaat
 • snufje zout
 • 2 rijpe bananen
 • 2 eieren
 • 150 ml amandelmelk
 • 50 ml (kokos)olie
 • 80 ml agavesiroop
 • merg van een half vanillestokje
 • 80 gr dadels

Zo maak je dit lekkere brood

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakeblik met bakpapier
 2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar
 3. Mix in de blender de bananen samen met de eieren, amandelmelk, olie, vanillemerg en agavesiroop tot puree
 4. Roer beide mengsels door elkaar
 5. Hak met de hand of in de blender de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag
 6. Giet het beslag in de cakevorm (en strooi eventueel nog wat losse muesli over de bovenkant) en bak het brood in ongeveer 55 minuten goudbruin

aang-dsc06311 aang-dsc06315

Enjoy!

 

 

10 reacties op “Bananen muesli brood

 1. Lorenza zegt:

  Wat een goed idee! Ik vind het altijd zo leuk als ideeen voor recepten spontaan komen door dingen die je al in huis hebt. Dat geeft een extra fijn gevoel als het recept gelukt en geslaagd is!

 2. Roos zegt:

  Wat knap dat jij dat zo maar kunt bedenken met ingrediënten die je nog in huis hebt liggen en dat het dan ook nog lekker wordt. Ik houd mij meestal nog vrij veel vast aan recepten, tenzij ik iets al meerdere keren heb gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.