Weetje nog die keer dat ik die lekkere dadel kwarkbroodjes gemaakt had? Of die keer toen met die appel kwarkbroodjes? Het werd hoog tijd om weer eens zoiets te maken, deze keer maakt ik een prachtig rond kwarkbroodje met een topping van hele pure chocolade en sesamzaadjes. Als vulling gebruikte ik ook deze keer weer dadels, dat is gewoon heel erg lekker en elke hap weer een fijne verrassing.
Het is echt een fijn en luchtig broodjes, super lekker als ontbijt of luncht maar ook perfect bij een kopje koffie. Ik heb verder geen gekke toevoegingen gedaan aan dit broodjes, dus ben je opzoek naar een verantwoorde lunch of tussendoortje? Dan raad ik je dit yoghurt broodje echt aan!
Dit heb je nodig voor een klein amandel yoghurt broodje
- 125 gr. Griekse yoghurt
- 75 gr. amandelmeel
- 25 gr. boekweitmeel
- 1 ei
- 3 grote of 7 kleine dadels (in stukjes)
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 1 el sesamzaadjes
- 4 blokjes gesmolten 85% pure chocolade
Zo maak je dit broodje
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ronde vorm van ongeveer 15 cm in
- Meng alle ingrediënten door elkaar (behalve de sesamzaadjes en chocolade)
- Giet het mengsel in de bakvorm en strooi de sesamzaadjes over het beslag
- Bak het broodje ongeveer 30 minuutjes goud bruin
- Laat het broodje afkoelen en giet dan de chocolade over het geheel (laat even opdrogen in de koelkast)
Enjoy!
Ziet er heerlijk uit!
Wat ziet dat er lekker uit zeg! Op de Griekse yoghurt na heb ik alles standaard in huis, dus deze ga ik zeker een keer maken.
Super leuk dat je ‘m gaat maken Roos, kan eventueel ook met kwark hoor!
Oeh la la, het ziet er heerlijk luchtig uit. Ik heb al lang niet meer met Griekse yoghurt gebakken, moet ik snel weer doen.
Ik heb een vraagje. Kan de amandelmelk vervangen worden door vb speltmeel of andere meel ?
Hij staat nu in de oven, ik had geen dadels in huis dus heb ik er stukjes banaan in gedaan. En de sesamzaadjes had ik ook niet. Toen heb ik maar wat amandelen geplet. Hoop dat die lekker word ?