Laatst maakte ik voor het eerst een banoffee taart en die viel echt in smaak. Dus nu werd het tijd voor een mini variant van deze taart, kleine banoffee monchou lepelgebakjes met de smaak van banaan. Hoe lekker is dat?
Benodigdheden voor 6 banoffee monchou lepel gebakjes
- 75 gr gemengde ongezouten noten
- 3 medjouldadels
- 1 banaan
- 100 gr monchou
- 3 grote el Griekse yoghurt
- 1 el agavesiroop (of meer naar smaak)
Bereidingswijze
- Mix in de blender of hakmolen de noten en dadels (eventueel dadels eerst weken in warm water) tot een plakkerig geheel.
- Verdeel het notenmengsel over de bodem van de glaasjes, verdeel hier over de helft van de banaan in plakjes.
- De andere helft van de banaan mixen we in de blender, samen met de monchou, Griekse yoghurt en agavesiroop tot het allemaal in elkaar opgenomen is.
- Verdeel dan het monchou mengsel over de glaasjes en laat het geheel daarna even opstijven in de koelkast.
- Verdeel vlak voor serveren eventueel nog wat plakjes banaan en wat cacao over de gebakjes.
Enjoy!
Klinkt heerlijk! Wat zijn de macro’s per gebakje?
Dat durf ik je zo niet te zeggen, je kan dit makkelijk uit rekenen via verschillende apps.
Heel lekker receptje
Heb qua bodem deze hoeveelheden aangehouden maar wel extra kwark (had geen yoghurt) en een banaantje extra gedaan omdat ik het anders wel een heel klein toetje vond!
Mijn gasten vonden het heerlijk.
Heb nog niks van deze site gemaakt wat niet goed gelukt is! Ga zo door please 🙂
Hii! Ziet er super lekker uit, ga het snel maken! Hoelang kan je de bakjes bewaren weet je dat?
Zeker drie dagen, langer heb ik ze zelf nog nooit bewaart (te lekker om te laten staan (: )