Gezonde frangipane banaan cake

banaan cake

Hoe lekker is het om een gezond tussendoortje mee te kunnen nemen naar kantoor of school. Ik kies graag voor een cake die ik dan weer verdeel in plakken in de diepvries. Zo kan ik makkelijk een week vooruit en heb ik altijd een vers en gezond tussendoortje. Deze keer ging ik voor een gezonde frangipane banaan cake.

Benodigdheden

  • 75 gr tarwebloem
  • 75 gr amandelmeel
  • 60 gr havermout
  • 2 eieren
  • 115 gr Griekse yoghurt [ik gebruikte een lactosevrije variant]
  • 2 bananen
  • 1 tl baking soda
  • 2 el agavesiroop [of andere zoetstof]
  • zonnebloempitjes

Zo maak je deze frangipane banaan cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de bakvorm met een vel bakpapier.
  2. Meng de eieren met de Griekse yoghurt, de bananen (geprakt) en de agave in een grote kom.
  3. Voeg vervolgens voorzichtig en geleidelijk de droge ingrediënten hieraan toe.
    Meng met een spatel tot er een mooi beslag ontstaat.
  4. Vul daarna de bakvorm met het beslag en besprenkel met de zonnebloempitjes.
  5. Bak de cake ongeveer 40 minuten tot hij gaar is.
  6. Laat daarna even afkoelen en dan ”smullen maar”.

Heb je deze frangipane banaan cake geprobeerd en wil je meer lekkere cake recepten proberen?  Ga dan ook eens voor deze overheerlijke wortelcake met kaneel topping, een persoonlijke aanrader!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *