Wortelcake met kaneeltopping

wortelcake

Ik bak heel graag met winterwortels  en bakte eerder al eens een worteltaart. Het is weer koud buiten dus hoogste tijd om weer lekker aan de slag te gaan met deze wintergroente. Deze wortelcake heb ik afgetopt met een heerlijke mascarpone laag met kaneel en walnoten, een perfecte combi.

Benodigheden voor een kleine wortelcake met kaneeltopping

Voor de wortelcake
  • 100 gr tarwemeel
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 tl kaneel
  • 100 gr geraspte wortel
  • 35 gr kokosolie (gesmolten)
  • 65 ml ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 75 gr walnoten (ongezouten)
  • 60 gr medjouldadels
Voor de kaneeltopping
  • 100 gr mascarpone
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 tl kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakevorm van 18 cm lang (mag ook een grotere zijn dan wordt je cake wel wat lager) met bakpapier.
  2. Meng het meel, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar.
  3. Voeg de eieren, kokosolie en het ahornsiroop aan het meelmengsel toe en mix het geheel door elkaar.
  4. Voeg als laatste de geraspte wortel, noten en dadels (in stukjes) toe en giet het beslag in de bakvorm.
  5. Bak de cake in ongeveer een uurtje gaar (eventueel testen met een saté prikker om zeker te zijn dat de cake gaar is).
  6. Laat de cake volledig afkoelen en meng daarna de ingrediënten voor de topping door elkaar.
  7. Smeer de topping over de cake en snijd deze in dikke plakken.

Meer lekkers met wortel maken? Probeer dan bijvoorbeeld eens deze lekkere wortelsoep!

Enjoy!

2 reacties op “Wortelcake met kaneeltopping

  1. Pingback: 10 x de lekkerste gezonde cake recepten - healthyfoodlove

  2. Pingback: Gezonde frangipane banaan cake - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *