Mijn keuken | Het belangrijkste onderdeel van mijn huis

Mijn keuken

Even een persoonlijke vraag, welk deel van je huis is voor jou het meest belangrijk? Heb je daar al wel eens over nagedacht? Ik wel, ik kan bijna met zekerheid zeggen dat mijn keuken een eerste plek inneemt. Ik sta graag aan het aanrecht en mijn oven draait vaak overuurtjes. Daarom vandaag een speciale ode aan dit belangrijke stukje huis van mij.

Mijn keuken op dit moment

Wat is een echte foodie zonder perfecte keuken? Ik heb bij de inrichting van mijn keuken gekozen voor een heel strak en eenvoudig aanrecht. Dit eigenlijk omdat ik het vooral belangrijk vind dat er rust heerst in mijn huis en natuurlijk dat niets afleidt van de heerlijke gerechten die op het aanrecht staan. Omdat mijn aanrecht onder het raam staat, heb ik alleen onderin kastjes en daarvan is er maar één beschikbaar (en wel het spoelbak kastje). De rest is in gebruik genomen door de koelkast, oven, vaatwasser en drie lades!  Kan ik zeggen dat ik de perfecte droomkeuken heb? Nee, maar die tijd komt nog en daarom ga ik samen met jullie op zoek naar de ultieme keuken.

Wat is mijn droomkeuken

Mijn droomkeuken bestaat uit een groot recht en strak aanrecht met voldoende werkruimte. Daarbij een grote houten tafel met genoeg stoelen om mensen uit te nodigen die dan gezellig kunnen komen eten. Graag zou ik ook een royale koelkast en vriezer hebben, momenteel heb ik een halve koelkast en een camping vriezer en dat geeft niet heel veel ruimte. Als het kan zou ik ook nog wel graag wat meer kastruimte willen in of rondom mijn aanrecht, ik moet namelijk wel al mijn bak attributen ergens kunnen bewaren.

Om mijn droomkeuken inspiratie te verzamelen heb ik een Pinterest bord aangemaakt met alles wat ik mooi vind. Wil je met me mee kijken?

Vragen aan mijzelf

Om er achter te komen wat ik echt belangrijk vind en wat echt aanwezig moet zijn in mijn droomkeuken, heb ik mijzelf een aantal vragen gesteld:

1. Welk voorwerp wordt het meest gebruikt in jouw keuken?

Daar kan ik kort over zijn, een voorwerp is het niet echt maar ik zou niet kunnen leven zonder mijn oven. De trouwe dienaar staat dagelijks voor mij te bakken en heeft mij nog nooit in de steek gelaten.

2. Wat is je grootste keukenramp?

Phoe, lastig. Ik heb al meerdere keukenrampen meegemaakt. Bijvoorbeeld tomaten soep over laten koken over mijn kokend hete ruwe gietijzeren pandragers en dat is een knap lastig schoonmaakklusje. Of die keer dat ik met een gerust hart buiten ging zitten en totaal was vergeten dat er nog een lekkere appeltaart in de oven stond. Dat was inmiddels een appelsteen geworden..

3. Welke drie apparaten zijn absoluut onmisbaar in jouw keuken?

Als eerste zoals al gezegd, mijn oven! Wat ik ook echt niet kan missen is mijn koffiemachine (misschien maar in laten bouwen bij mijn droomkeuken?). Als derde kan ik mijn keukenmachine absoluut niet missen, daarvoor heb ik dus dat grote werkblad nodig.

Dus, wat wil ik dan?

Nog even alles op een rijtje..

  • Strakke grote keuken
  • Houten tafel met veel stoelen
  • Wit aanrecht met voldoende kastruimte
  • Heel veel werkruimte
  • (ingebouwde) Koffie machine
  • Goede oven
  • Grote koelkast en vriezer

Ik ben op zoek gegaan waar zoiets nu te vinden is en wie je eigenlijk kan helpen bij het realiseren van jouw droomkeuken, ik kwam terecht bij de website van Küchen Direct. Zij hebben alles wat je zoekt en je kan zelfs online je keuken in 3D format ontwerpen, hoe gaaf is dat? Ik zelf vind het echt fijn om zelf de touwtjes in handen te hebben en het is daar dus mogelijk om zelf je keuken samen te stellen, geen kant en klare toestand maar gewoon precies zoals ik het wil.

Ik ben al even lekker aan het puzzelen geweest, wie weet wordt mijn volgende keuken er wel eentje die ik zelf ontworpen heb. Dat zou toch gaaf zijn?

Wat mag er in jouw droomkeuken echt niet missen?

Enjoy! 

* Voor het schrijven van deze blogpost heb ik samengewerkt met een keukenbedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.