Drie gezonde snack recepten met wortel

snack recepten met wortel

Je kent het wel, een avondje op de bank vervelen en eigenlijk gewoon even iets willen eten (gewoon voor de gezelligheid). Of tijdens het drinken van een kopje koffie krijg je onwijs veel zin in een lekker stuk taart maar je wil graag gezond doen en niet je zelf volstoppen met ongezonde suikers of vettigheid. Ken je het? Dan heb ik nu de oplossing voor je, drie gezonde snack recepten met wortel (want wortel is goed voor je toch?).

1. Wortel taart

Hoe kan het ook anders, nummer 1 is natuurlijk de enige echte worteltaart. Vullend, zonder toegevoegde suikers en gewoon onwijs lekker! Het recept vind je hier.

2. Snackballetjes met wortel

gezond snacken

Deze snackballetjes lijken wel minitaartjes die als balletje gedraaid zijn, dat klinkt toch meteen al fantastisch? Deze maak je gemakkelijk met wat amandelmeel, dadels en natuurlijk een lekkere winterwortel.

3. Wortel chippies

wortel chippies

Onderuit gezakt op de bank met je hand in een bak chips? Dat kan! Maak deze wortel chips snel en je kan een avond lang verantwoord snacken.

Waarom het eten van wortel goed voor je is

Het is een bron van vitamine B! En dat is super goed voor je immuunsysteem, je spijsvertering en je zenuwstelsel. Verder helpt het ook wel mee dat wortelen relatief weinig koolhydraten bevatten, daarom is een wortel eten dus ideaal voor de afvallers onder ons. De wortel bevat verder ook nog eens veel vezels en werkt is perfect voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Ik ben fan!

Ik hoop dat je nog kan kiezen want ik zou zelf absoluut niet weten welke van de bovenstaande recepten het lekkerste is, misschien toch maar snel weer eens de snackballetjes maken want daar kan ik absoluut niet afblijven.

Wat is jouw favoriete wortel recept?

Enjoy!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.