Deze keer weer eens een recept met een basis van kokosmeel en wel in combinatie met winterpeen. Hoe schattig ziet zo’n wortelgebakje er nu uit? En als ik je dan ook nog eens vertel dat ze echt super lekker zijn, wat houdt je dan nog tegen om deze eens uit te gaan proberen? Het recept is best wel eenvoudig en het resultaat is onwijs leuk!
Om deze lekker deze lekkere wortelgebakjes te maken heb je het volgende nodig
Voor de cake
- 55 gr kokosmeel
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakingsoda
- snufje nootmuskaat
- snufje zout
- 4 eieren
- 60 ml kokosolie (gesmolten)
- 2 el ahornsiroop
- scheutje citroensap
- 1 kleine winterpeen
Voor de topping
- 100 gr ricotta
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el ahornsiroop
Zo maak je deze wortelgebakjes
- Mix een kom het kokosmeel, kaneel, nootmuskaat, zout en bakingsoda door elkaar
- Voeg de eieren, kokosolie, ahornsiroop en citroensap toe aan het meelmengsel en mix dit goed door elkaar tot een stevig beslag
- Rasp de wortel en voeg deze toe aan het beslag
- Giet het beslag in een kleine ovenschaal of cakevorm
- Bak de cake in 40 minuten goudbruin en laat daarna volledig afkoelen
- Klop de ingrediënten voor de topping door elkaar en schep deze bovenop de in stukken verdeelde cake, stapel eventueel de cake met steeds een laagje van het ricotta mengsel er tussen
… en zo maak je heel gemakkelijk je eigen verantwoorde gebak!
Enjoy!
Wat zien ze er ontzettend leuk uit! Ik ben gek op worteltaart, al helemaal als het een guilt free variant is..
Hmm ze lijken me echt onwijs lekker! Ik ga ze een keer proberen, ben benieuwd!
Ziet er echt ontzettend mooi en lekker uit!
Heerlijke combi, de wortel en de kokos!
Ziet er lekker uit! Mooie foto’s heb je ook gemaakt!
Pingback: Oranje inspiratie Koningsdag • Deb's Bakery & Kitchen
Wil deze heerlijk uitziende worteltaartjes vandaag gaan maken.
Kan je me zeggen hoe hoog de ovenstand moet zijn, staat nergens.
Dank je wel, Lucia