Warme havermout-appelcrumble

havermout-appelcrumble

De laatste dag van het jaar alweer! Weet jij nog niet wat je als ontbijt zal eten vandaag? Scrol dan even snel verder, dit is zo’n onwijs lekkere warme start van jou laatste dag van het jaar..

Wat is er nu fijner dan je dag te starten met een lekkere warme havermout-appelcrumble uit de oven. Deze keer deel ik een eenvoudig recept met jullie, ben je geen keukenprinses? Geloof me, jij kan dit ook! Lees snel verder..

Dit heb je nodig voor een lekkere warme havermout-appelcrumble voor 1 persoon

  • 60 gr havermout
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 1 appel
  • 1 el ahornsiroop
  • kaneel (zoveel als je wilt)
  • eventueel wat losse noten (ik gebruik amandelen)

Zo maak je deze lekkere crumble

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een klein ovenschaaltje in met (kokos)olie of boter
  2. Bak de appel (in blokjes) samen met kaneel even aan in een klein pannetje
  3. Giet de appel blokjes in het ovenschaaltje
  4. Kneed met je handen de havermout, boter en ahornsiroop door elkaar en verkruimel dit over de appelblokjes (strooi hier eventueel de noten overheen)
  5. Bak de crumble in 15 minuten goudbruin

havermout-appelcrumble havermout-appelcrumble

Hoe was jouw 2016 en wat zouden jullie graag voor recepten zien op healthyfoodlove in 2017?

Enjoy!

Een reactie op “Warme havermout-appelcrumble

  1. Pingback: Een gewone appeltaart op een bijzonder bordje - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *