6 Favoriete recepten met havermout

havermoutrecepten

Havermout, een hele voordelige basis om mee te bakken en daarbij ook nog eens inzetbaar voor heel veel doeleinden. Pap, taart, cake, koekjes, je kan het zo gek niet bedenken of het is te maken met havermout. Deze keer deel ik 6 favoriete recepten van mij waarbij ik gebruik heb gemaakt van havermout. Als je benieuwd bent wat je zoals kan maken met havermout, scrol dan snel verder.

1. Super makkelijke havermoutkoekjes

Ik kan wel zeggen dat dit zo’n beetje de makkelijkste suikervrije koekjes zijn die je kan maken met spullen die iedereen wel in huis heeft. De basis van deze koekjes bestaat uit banaan en havermout en eigenlijk kan je hier alles aan toe voegen wat je zelf lekker vindt. Dus houd jij van chocolade, kokos, krenten, nootjes, alles is mogelijk! Het recept vind je hier.

2. Ontbijttaartjes met havermout

ontbijt quaker ontbijtboek

Kennen jullie die gebaksschelpen, die gesuikerde? Ik vind die echt super lekker maar ik eet ze al heel lang niet meer omdat het gewoon echte suikerbommetjes zijn en daarom bedacht ik zelf een goede vervanger, gemaakt van havermout. Dit recept is ook te vinden in het Quaker ontbijtboek, maar natuurlijk ook gewoon hier op healthyfoodlove.nl

3. Easy peasy havermoutrepen

Easy peasy havermoutrepen

Ik ben altijd op zoek naar tussendoortjes die niet te moeilijk zijn, die ik als ontbijt kan eten en die ik gewoon makkelijk de binnen 20 minuutjes kan maken. Het recept dat ik vandaag met jullie deel past helemaal in deze omschrijving en het lijkt me dan ook handig om jullie hier op te attenderen. Het recept van deze makkelijke repen die je in een hand omdraai klaar maakt vind je hier.

4. Herfstcake met peer en banaan

Dit is een super makkelijke cake waarbij ik echt alleen maar gebruik gemaakt heb van basis ingrediënten zoals peer, havermout en banaan. Benieuwd naar deze lekkere cake met peer en banaan? Je vindt het recept hier, ik ben benieuwd of het je wat lijkt..

5. Een alternatieve appeltaart

Alternatieve appeltaart, suikervrij

Ik haal vaak inspiratie bij andere foodbloggers en foodvriendinnen vandaan. Zo ook bij het maken van deze taart met een basis van havermeel (gemaakt van havermout). Marike van ohmypie.nl maakte een verrukkelijke perenparel, daarmee bracht ze mij op het idee van deze lekkere taart. Het recept vind je hier.

6. Warme havermout-appelcrumble

havermout-appelcrumble

Hoe kun je je koude winterdag nu beter beginnen dan met een warm ontbijt, gemaakt van havermout en appel? Beter kan toch niet, of, jawel.. Een lekker cappuccino er bij maakt het helemaal af. Het recept voor deze verrukkelijke appelcrumble vind je hier.

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren met al deze lekkere havermout recepten, wat maak jij het liefst met havermout? Ik ben heel benieuwd, heb jij nog leuke ideeën/recepten die ik niet weet of ken en wil je ze delen? Stuur me dan even een berichtje.

Enjoy!

3 reacties op “6 Favoriete recepten met havermout

  1. Roos zegt:

    Hmm, heerlijke recepten allemaal! Ik ben zelf gek op havermouttaartjes als ontbijt. Deze maak ik met havermout, geitenyoghurt, ei, blauwe bessen, rozijnen en kaneel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.