Granola blijft mijn favoriete ontbijt. Zelfgemaakt, zonder toegevoegde suikers. Heerlijk met wat yoghurt en vers fruit. Doordeweeks sla ik geen ochtend over, en ook tijdens het weekend kan je mij daar altijd een plezier mee doen.
Maar soms mag het wel iets feestelijker dan een “kommetje chaos”. Wat vinden jullie van een granola-taartbodem, gevuld met een chia-peren confituur? Ik ben alvast fan!
Wat heb je nodig voor twee ontbijttaartjes met perenconfituur?
- Voor de bodem [twee kleine éénpersoonstaartjes]
- 50 gr amandelmeel
- 50 gr havermout
- 1 el kaneel
- 2 el kokosolie [gesmolten]
- 2 el agave
- Voor de perenconfituur
- 5 rijpe peren
- 1 vanillestok [of vanillearoma]
- 2 el chiazaad
- 3 el agave
Hoe maak je deze ontbijttaartjes met perenconfituur?
De bodems
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de kokosolie en roer en de agave onder.
- Meng de havermout, het amandelmeel en de kaneel door elkaar.
- Giet de kokosolie onder de droge ingrediënten en kneed goed door elkaar
- Vul de taartvormpjes (bodem en randen), en druk heel goed aan.
- Bak 15 minuten en laat nadien afkoelen.
De perenconfituur
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken
- Breng de peerstukken, samen met een scheut water en de agave aan de kook.
- Laat goed doorpruttelen, tot de peren tot moes zijn [laat ze zo plat worden als je zelf wil]
- Snijd de vanillestok open en schraap de vanille eruit.
- Voeg samen met de chiazaadjes toe aan de perenmoes. Roer goed onder elkaar en zet op een laag vuur, tot de chiazaadjes vocht hebben opgenomen en de perenmoes gebonden hebben.
- Laat afkoelen, of gebruik lauw.
De taartjes
- Haal de afgekoelde granolabodems uit de vormpjes en vul deze met de perenconfituur.
Dit is een recept van Foodiemuch, wil jij meer recepten van Stephanie proberen. Neem dan een kijkje op haar persoonlijke pagina!
Wil jij meer kleine taartjes maken, bekijk dan eens deze post, hier heb ik mijn drie favorieten voor jou op een rijtje gezet!
Enjoy!
Lijkt me heerlijk en de vulling kan natuurlijk van alles zijn.
Vraagje, kun je de bodems van te voren maken en invriezen? Of hoe lang houdbaar (niet ingevroren)?
Hi Renee, invriezen kan zeker! niet ingevroren zijn ze zeker 3 a 4 dagen houdbaar.