Aan de borrel: Gab’s aubergine dip

aubergine dip

Aubergines en ik hebben lang een haat-liefdeverhouding gehad. Ik wist niet zo goed hoe ik die mooie paarse dingen nou lekker kon maken. Toen ik eenmaal een fijn gerecht op tafel had gezet, was het hek van de dam. Deze heerlijke aubergine dip voor bij de borrel kan prima tussen mijn andere aubergine successen. Ga jij hem ook een keer proberen?

Ingrediënten

 • 1 aubergine
 • 4 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
 • Verse koriander (hoeveelheid naar smaak)
 • 1 theelepel grof zeezout
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 teentje knoflook
 • Olijfolie

Zo maak je deze aubergine dip

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
 2. Snijd de aubergine doormidden en breng in het vruchtvlees ook een paar krassen aan. Je mag best diep snijden, in diagonale richting. Leg beide helften in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en strooi er ongeveer een theelepel grof zeezout en 2 theelepels paprikapoeder
 3. Terwijl de aubergine voor 35 minuten in de oven staat, pel je de teen knoflook en snijd je deze doormidden. Zodra de laatste 15 minuten ingaan, doe je deze in de ovenschaal erbij.
 4. Is de aubergine zacht geworden? Dan mag je hem eruit halen. Hij hoeft niet ‘papperig’ te zijn, maar wel goed gaar. Laat hem afkoelen totdat je de aubergine met beide handen beet kan pakken.
 5. Haal het vruchtvlees eruit en doe deze samen met de Griekse yoghurt, de koriander en de teen knoflook in de blender. Pureer het mengsel net zo lang totdat er een grove maar smeerbare structuur ontstaat. Ik heb ongeveer 7 blaadjes koriander Ben je niet zo’n fan? Doe er dan wat minder in.

De dip is klaar! Het is een heerlijke frisse variant waardoor hij niet alleen lekker is om een stukje paprika in te dopen, maar ook voor op een toastje.

aubergine dip

Dit is een recept van Gabriëlla, wil je meer van haar recepten proberen? Je vind alle recepten die Gab eerder voor healthyfoodlove.nl maakte hier.

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.