SodaStream review | van kraanwater naar bruiswater

Sodastream review

Sinds twee maanden ben ik in het bezit van een SodaStream. Eerst zag ik totaal het nut niet in van dit apparaat maar daar denk ik inmiddels anders over. Is het echt zo handig, zijn de CO2 cilinders snel leeg en is het wel net zo lekker als bruiswater uit de winkel? Dat zijn vragen die mij en misschien jou ook wel, bezig houden. Ik geef je er vandaag antwoord op.

Wat is SodaStream?

SodaStream is de nieuwe manier om van bruisend water te genieten. Geen gesleur meer met zware flessen, je maakt namelijk gewoon van kraanwater je eigen bruiswater, hierdoor heb je als het goed is ook een stuk minder lege
flessen of blikjes weg te gooien of te recyclen en dat is dus ook gelijk weer goed voor het milieu!

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het super simpel.

Sluit de meegeleverde CO2 fles aan op de daarvoor bestemde aansluiting in het apparaat, vul de SodaStream fles met kraanwater en klik deze super simpel aan het apparaat. Duw ongeveer drie keer goed op de knop en ontkoppel dan de fles met bruiswater.

Bewaar je bruiswater in de koeling, eventueel kan je op een later ogenblik extra bubbels toevoegen (als je dit nodig vindt).

Wat vind ik er van | SodaStream review

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nogal sceptisch was, nog een apparaat op het aanrecht. Ook was ik er niet zeker van of ik hem genoeg zou gaan gebruiken. Het tegendeel is inmiddels bewezen. Ik sta bijna dagelijks met de SodaStream fles in mijn handen en drink het zelfgemaakte bruiswater het liefst met een citroentje.

Een groot voordeel is het feit dat ik niet meer wekelijks met de grote flessen barleduc bruiswater loop te sleuren en dat ik op elk gewenst moment mijn eigen bruiswater (naar eigen smaak) kan maken. Verder is het ook nog eens onwijs fijn dat de bijgeleverde fles continu hergebruikt kan worden (helpen we het milieu ook weer een handje).

Ik heb ruim twee maanden met de CO2 cilinder gedaan en kon deze daarna gewoon bij de Blokker om de hoek omwisselen. Voor 12,95 kreeg ik een nieuwe cilinder mee en daar kan ik de komende maanden weer mijn eigen bruiswater mee maken.

Aanrader? Zeker weten!

Recept: Homemade limonade

homemade limonade

  • Sap van twee sinaasappels (100 ml)
  • 120 ml bruiswater
  • 2 tl citroensap

Meng het geheel door elkaar, bewaren kan in een afgesloten fles.

Belangrijke info

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.