Een gewone appeltaart op een bijzonder bordje

appeltaart

Soms heb je van die (koude) dagen dat je gewoon zin hebt in appeltaart. Zo’n dag had ik laatst en speciaal daarvoor bedacht ik dit recept.

Benodigdheden voor een grote appeltaart (24-26 cm)

 • 300 gr speltbloem
 • 200 ongez. roomboter
 • snufje zout
 • 4 tl granolakruiden (of speculaaskruiden)
 • 60 gr agavesiroop
 • 2 eieren
 • 800 gr appels (elstar)
 • 2 el havermout
 • 50 gr granola

Zo maak je de appeltaart

 1. Kneed met de handen het boter, bloem, (1) ei, granola kruiden (2 tl) en zout tot een stevig deeg. Voeg hier het agavesiroop aan toe en zet het voor een half uurtje in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor op 160 graden en beleg een spring vorm met bakpapier, vet de randen in met boter of olie.
 3.  Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes (raspen kan ook), laat het vocht er deels aflopen en schep de appels door elkaar met de overige granola kruiden en het havermout.
 4. Duw het deeg aan op de bodem en randen van de spring vorm, vul het deeg met de appels en top het geheel af met granola en besmeer als laatste de deegranden met ei.
 5. Bak de taart in 60 minuten gaar en vergeet vooral niet te genieten.

Ben jij nou helemaal fan van appeltaart, dan heb ik nog veel meer lekkers voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van granola met de smaak van appeltaart of een heerlijk appelkruimel ontbijtje?

appeltaart

Mijn Hus x UNC

Wat vind je trouwens van mijn prachtige bordjes? Deze zijn van Urban Nature Culture (UNC) , Mijn Hus (Urk) verkoopt deze prachtige items.

De handgetekende bamboe bordjes vertellen elk een eigen bijzondere verhaal. Met levenslange ervaring in zowel woon- als lifestyle collecties ontwerpt de Nederlandse Anne Marie Hermans een collectie die haar visie op de wereld weerspiegelt: Urban Nature Culture. Anne Marie reist geregeld om inspiratie op te doen en de wereld te ontdekken. De verhalen, unieke vondsten en verloren schatten die ze tijdens haar reizen tegenkomt laat ze terug komen in de items van Urban Nature Culture.

Ben je dus toevallig eens een dagje op Urk, ga dan zeker langs bij Mijn Hus, naast het merk UNC verkopen zij ook items van HK Living, House Doctor, Bodilson, Madam Stoltz, Silkeborg, Zuiver en Myomy. Zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen!

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.