Vorige week kreeg ik van één van jullie (thanks Nesrin) de tip om een artikel te schrijven waarin ik mijn baktips met jullie deel, en dat doe ik graag (mocht je nu ook een tip voor een artikel of recept hebben, aarzel niet en geef het aan in de comments). Zit jij ook wel eens zomaar een tijd te wachten tot je roomboter op kamertemperatuur is of zou jij ook wel graag muffins willen bakken maar heb je geen vormpjes thuis? Lees dan snel verder want ik heb een oplossing voor je. Vandaag dus mijn lifehacks op gebied van bakken en bewaren!
1. Van havermout naar havermoutmeel
..maak je gemakkelijk zelf door je havermout even 2 minuutjes in de blender te gooien (en je blender dan natuurlijk wel aan te zetten).
2. Eieren op kamertemperatuur
Hoe krijg ik koude eieren snel op kamertemperatuur – gewoon even in een bak warm water leggen.
3. Cake met een mooi kleurtje
Cake te bruin tijdens het bakken? Leg de rest van de baktijd een een stuk aluminium folie over je cakevorm heen.
4. Alternatieve deegroller
Geen deegroller? Dan gebruik je toch gewoon een glazen (wijn)fles.
5. Muffin vormpjes maken
Papieren muffinvormpjes op? Knip vierkantjes (ongeveer 12×12 cm) uit bakpapier en leg deze in je muffinvorm (zet even en glas op het papiertje zodat deze de juiste vorm krijgt).
6. Even grote koekjes
Hoe krijg ik al mijn koekjes even groot? Gebruik een ijsschep om het beslag op je bakplaat te scheppen, steeds 1 volle schep en je hebt allemaal precies dezelfde koekjes.
7. Boter op kamertemperatuur
Boter snel op kamertemperatuur? Leg de boter op een bord met een glas er overheen (op het aanrecht), dat scheelt weer 2 uur wachten..
8. Zelf vacumeren!
Oké, dit is echt een topper die ik laatst in een filmpje voorbij zag komen. Ik vries namelijk heel vaak koek en cake in plakjes in en dat neemt nogal wat ruimte in. Hoe vacumeer je de zakken (met koek enzo) zonder vacuümmachine? Laat een zipbag voorzichtig in een bak water zakken (zorg dat het water niet in de zak komt), zip de zak dicht en haal deze weer uit het water, tadaa! Dit betekend; meer ruimte voor andere lekkere baksels in de diepvries!
Wat is jou ultieme bak- en bewaar tip?
Tot snel!
Super handige baktips! Vooral die van dat glas in de muffinvorm, dat is echt mega slim, had er nooit aan gedacht om dat zo te doen. Thanks! ^^
Wat een leuke tips! De tip van het vacuüm verpakking kende ik nog niet!
Oh het zachtmaken van de boter is onwijs handig op deze manier. Super tips!
Wat een handig artikel! Goede tips.
Handige tips! Ik vind vooral die met het aluminiumfolie heel fijn, mijn cakes worden vaak net wat te donker aan de buitenkant. Dus deze tip ga ik de volgende keer zeker gebruiken.
Wat een handige tips!
Oohhh nummer 3, 5 en 7 vind ik echt geniaal! Echt van die dingen waar ik zelf nooit achter zou komen. 😀 Ik heb gelijk zin om te gaan bakken en alles uit te proberen hahah.
Ik maak die muffinvormpjes altijd met mijn handen, maar met een glas is het natuurlijk gemakkelijker 🙂 zelf nog niet aan gedacht, haha.
De tip voor boter op kamertemperatuur is een goede. Die ga ik onthoudne?
Oh zo leuk! Kijk dit artikel ga ik dus zeker saven 😉
De tip om boter op sneller op kamertemperatuur te krijgen ga ik zeker proberen.
HUH, die aluminiumfolie over je cake heen doen vind ik BRILJANT! Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb! Ga ik eens uitproberen 😉
Die vacuumeertip wist ik nog niet! Heel erg handig!
wat een handige tips! die van de deegroller en dan het wijnglas vind ik erg origineel haha en natuurlijk erg handig!
Superhandige tips! De deegroller kende ik al en de eieren ook, maar ik snap die van de boter niet… X
Dit is echt ideaal! Vooral de havermout meel, die ga ik echt onthouden 🙂
Wat een handig lijstje met tips! Ik ga er zeker een paar onthouden hiervan
Goede tips! Bedankt. Vooral dat vacuüm zuigen is handig.
Wat een handige tips! Vooral die laatste is echt ideaal! Ga ik snel uitproberen!
Super handige tips! Aluminiumfolie had ik nooit aan gedacht maar maakt het bakken zoveel makkelijker.
Handig! Leuke tips! 🙂