8 Baktips die het (bak)leven veraangenamen

baktips

Vorige week kreeg ik van één van jullie (thanks Nesrin) de tip om een artikel te schrijven waarin ik mijn baktips met jullie deel, en dat doe ik graag (mocht je nu ook een tip voor een artikel of recept hebben, aarzel niet en geef het aan in de comments). Zit jij ook wel eens zomaar een tijd te wachten tot je roomboter op kamertemperatuur is of zou jij ook wel graag muffins willen bakken maar heb je geen vormpjes thuis? Lees dan snel verder want ik heb een oplossing voor je. Vandaag dus mijn lifehacks op gebied van bakken en bewaren!

1. Van havermout naar havermoutmeel

Gezonde havermout-appelgallete

..maak je gemakkelijk zelf door je havermout even 2 minuutjes in de blender te gooien (en je blender dan natuurlijk wel aan te zetten).

2. Eieren op kamertemperatuur

Hoe krijg ik koude eieren snel op kamertemperatuur

Hoe krijg ik koude eieren snel op kamertemperatuur – gewoon even in een bak warm water leggen.

3. Cake met een mooi kleurtje

Cake te bruin in de oven, wat moet ik doen?

Cake te bruin tijdens het bakken? Leg de rest van de baktijd een een stuk aluminium folie over je cakevorm heen.

4. Alternatieve deegroller

Geen deegroller? Dan gebruik je toch gewoon een glazen (wijn)fles.

5. Muffin vormpjes maken

Zelf muffinvormpjes maken

Papieren muffinvormpjes op? Knip vierkantjes (ongeveer 12×12 cm) uit bakpapier en leg deze in je muffinvorm (zet even en glas op het papiertje zodat deze de juiste vorm krijgt).

6. Even grote koekjes

Hoe krijg ik al mijn koekjes even groot? Gebruik een ijsschep om het beslag op je bakplaat te scheppen, steeds 1 volle schep en je hebt allemaal precies dezelfde koekjes.

7. Boter op kamertemperatuur

Boter snel op kamertemperatuur? Leg de boter op een bord met een glas er overheen (op het aanrecht), dat scheelt weer 2 uur wachten..

8. Zelf vacumeren!

Hoe vacumeer je de zakken (met koek enzo) zonder vacuümmachine?

Oké, dit is echt een topper die ik laatst in een filmpje voorbij zag komen. Ik vries namelijk heel vaak koek en cake in plakjes in en dat neemt nogal wat ruimte in. Hoe vacumeer je de zakken (met koek enzo) zonder vacuümmachine? Laat een zipbag voorzichtig in een bak water zakken (zorg dat het water niet in de zak komt), zip de zak dicht en haal deze weer uit het water, tadaa! Dit betekend; meer ruimte voor andere lekkere baksels in de diepvries!

Wat is jou ultieme bak- en bewaar tip?

Tot snel!
19 reacties op “8 Baktips die het (bak)leven veraangenamen

  1. Roos zegt:

    Handige tips! Ik vind vooral die met het aluminiumfolie heel fijn, mijn cakes worden vaak net wat te donker aan de buitenkant. Dus deze tip ga ik de volgende keer zeker gebruiken.

  2. Anouk zegt:

    Oohhh nummer 3, 5 en 7 vind ik echt geniaal! Echt van die dingen waar ik zelf nooit achter zou komen. 😀 Ik heb gelijk zin om te gaan bakken en alles uit te proberen hahah.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.