Amandel-kokos koekjes

Amandel-kokos koekjes

Wauw wauw wauw, iets anders kan ik er niet over zeggen. Dit zijn echt mijn favoriete koekjes tot nu toe. Ze zijn makkelijk te maken (uiteraard vrij van geraffineerde suikers) en echt super lekker. De koekjes bestaan voornamelijk uit kokosrasp en amandelmeel. Dit makkelijke recept neemt niet meer dan 20 minuutjes in ”beslag”, dus pak de ingrediënten bij elkaar en let’s do this!

Amandel-kokos koekjes
Benodigdheden 8 kokos koekjes
  • 75 gr kokosrasp
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 ei
  • 55 gr. zachte roomboter (of kokosolie op kamertemperatuur)
  • 4 el ahornsiroop
  • 1/2 el kaneel
  • snuf nootmuskaat
  • snuf zout
Voor de garnering
  • 50 gr. hele pure chocolade
  • handje amandelschaafsel
Zo maak je de kokos koekjes
  1. Verwarm de oven voor op 165 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
  2. Meng alle ingrediënten (behalve de garnering) door elkaar in de blender of keukenmachine
  3. Maak 9 gelijke balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat
  4. Duw de balletjes plat (ongeveer een cm dik), en zet de koekjes voor 15-20 minuten in de oven (tot de randen bruin kleuren)
  5. Laat de koekjes volledig afkoelen en smelt ondertussen de chocolade
  6. Dip de de koekjes in de chocolade en strooi daarna het amandelschaafsel over de koekjes
  7. Wacht tot de chocolade weer hard geworden en is en geniet van deze heerlijke koekjes

Amandel-kokos koekjes Amandel-kokos koekjes Amandel-kokos koekjes Amandel-kokos koekjes Amandel-kokos koekjes kokos koekjes

Enjoy!

20 reacties op “Amandel-kokos koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *