Appeltaart granola

Appeltaart granola

Vorige week heb ik een heerlijke bananenbrood granola gemaakt, en dat smaakte naar meer. Deze keer heb ik gekozen voor een appeltaart granola. Klinkt dat niet fantastisch, granola die smaakt naar appeltaart? Ook deze is helemaal niet moeilijk te maken en heeft echt een onwijs lekkere smaak. De appelmoes die nodig is in dit recept heb ik zelf gemaakt, natuurlijk kun je deze ook kant en klaar halen, let dan wel even op de toevoegingen..

Benodigdheden
  • 250 gr havermout
  • 75 gr (wal)noten
  • 1 appel (of 5 el appelmoes)
  • Klein kopje water
  • 1 el kaneel
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • snufje zout

Appeltaart granola

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
  2. Zet de appelpartjes (zonder schil) op laag vuur in een pannetje met een klein beetje water en kaneel
  3. Laat de appel zacht koken (je kan dit checken door even met een vork in de appelpartjes te prikken)
  4. Prak de appelpartjes tot moes, meng dit door de rest van de ingredienten
  5. Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor 25 tot 30 minuten in de oven
  6. Meng om die 5 a 10 minuten de granola goed door elkaar, zodat alle kanten heerlijk bruin en knapperig worden
  7. Laat de granola volledig afkoelen of serveer deze gewoon heerlijk warm

Appeltaart granola Appeltaart granola Appeltaart granola Appeltaart granola Appeltaart granola Appeltaart granola

Enjoy!

 

25 reacties op “Appeltaart granola

  1. Pingback: Appeltaart met mascraponevullling – healthyfoodlove

  2. Pingback: Pumpkin spice granola - healthyfoodlove

  3. Pingback: Happy protein granola - healthyfoodlove

  4. Pingback: Appel recepten, de 3 besten van Healthyfoodlove.nl

  5. Pingback: Een gewone appeltaart op een bijzonder bordje - healthyfoodlove

  6. Pingback: Gezonde glutenvrije appeltaart in cakevorm - healthyfoodlove

  7. Pingback: Super snelle granola uit de pan - healthyfoodlove

  8. Laura zegt:

    Leuk idee! Wij hebben appelbomen in de tuin en iedere keer maak ik er appelmoes van. We hebben dan zoveel potjes dat ik niet weet hoe ik ze op moet krijgen, dus dit is een goede aanvulling. Groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *