Okay lieve mensen, ogen dicht als je niet wilt gaan bakken anders ben je na dit recept meteen verkocht. Ik maakte een brownie taart van kokosmeel. Daarboven een op een rijke volle fluffy cheesecake laag afgetopt met heel veel lekkers. Dit recept is trouwens zonder (witte) suiker en zonder gluten, hoe gaaf is dat?
Wat heb je nodig voor een kleine brownie taart (12 cm)
Voor de brownie cake
- 25 gr kokosmeel
- 2 tl bakpoeder
- 20 gr cacao
- snuf kaneel
- 60 ml agavesiroop
- 85 ml amandelmelk
- 2 eieren
- 2 el kokosolie (gesmolten)
Voor de cheesecake laag
- 40 gr Griekse yoghurt
- 50 gr roomkaas
- scheutje ahornsiroop
Garnering
- Handje granola
- Stukje pure chocolade
- Gepofte rijst
Zo maak je de taart
- Beleg een kleine springvorm (12 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de droge ingrediënten voor de brownie cake en voeg daarna de natte ingrediënten toe.
- Roer het geheel goed door en schenk dan het beslag in de vorm.
- Bak de browning taart in ongeveer 40 minuten af en laat daarna volledig afkoelen.
- Mix de ingrediënten voor de cheesecake laag goed door elkaar.
- Verdeel de cheesecake laag over de brownie en garneer naar eigen inzicht.
Zin in iets anders dan een brownie taart? Probeer dan eens mijn persoonlijke favoriet, een koffie bananenbrood.
Enjoy!



Jij blijft mij verbazen met ee lekkere kook kunsten! Klinkt zo goed! Toch ben ik meer van fruitige taartjes etc.
Aah, dankjewel lieve Gea!
Dit taartje lijkt mij echt heel erg lekker! En wat handig (en schattig), zo’n kleine bakvorm! Ik vind het filmpje ook erg leuk trouwens! 🙂
Pingback: 5 gezonde meelsoorten uit mijn voorraadkast - healthyfoodlove
Deze komt net de oven uit, ben hééééél benieuwd 🙂
Ohh, wat leuk. Is ‘ie goed gelukt Irma?
Voor hoeveel personen is dit taartje bedoeld? Ziet er fantastisch lekker uit!
Voor twee tot vier personen;)